Kinë: rreth 64 milion banesa të zbrazëta!

ricky_ch

******
"Kina po ndërton!" - dëgjonim viteve të fundit
dhe të gjitha vendet shikonin me optimizëm
kah ata. Një treg që s'krahasohet në botë!
Mirëpo, ndoshta askush nuk ka menduar
se mu aty krijohet një fluskë shumë e rrezikshme,
qe mund të godasë shumë shtete të botës!

Rreth 64 milionë banesë e qytete të tëra fantazmash
qëndrojnë të zbrazëta dhe askush nuk e din edhe sado të
qëndrojnë ashtu dhe se çfarë do të ndodhë...!?
Nuk ka diskutim se kemi të bëjmë me një politikë të gabuar.
Derisa, ne Kinë njërzit luftojnë për ekzistencën minimale,
shteti ndërton banesa luksoze që askush nuk mund t'i
paguajë.article-1339536-0C8593D5000005DC-997_634x475.jpg

article-1339536-0C859404000005DC-176_634x475.jpg

article-1339536-0C859676000005DC-738_634x475.jpg

WFtiCBhor8IWszryKJDK1zKd-MkXoOFQtf3SOyQhFKBjR4Mzfw.jpg

TbRUoG-gZAa9mkq_Q3Ih65f41Wem_Luj10BaOi5tswx9urFIge.jpg
 

kitrra 123

plak gjufurrak
V.I.P
Titulli: Kinë: rreth 64 milion banesa të zbrazëta!

Miku im para tri vitesh ishte ne vizite ne Kine. Shkoi si perkthyes (i Anglishtes) me dy biznesmen per ca ceshtje biznesi.

Ajo cfare me ka thene per mua ishte e pakapshme dhe e pabesueshme.

Ne Shangai, ishte ne ndertim e siper, nje lagje (se di a munde ti thuhet asaj lagje apo nje qytet i tere) nje kohesisht rruge, ndertesa, pallate, shkolla, dhe gjithe infrastruktura e nevojshme per 6 milion banor. Pra e tera kjo ishte nje kantier apo maksikantiere ndertimi ku merrnin pjese me dhjetra mijera punetor.

Them te drejten me eshte dukur pak e pabesueshme. Dreqqi u rente ne fije kinezeve :kohe::kohe:
 
Top