Konfirmohet lidhja e vaksinës me autizmin

640_Autism-620x348.jpg

FDA, Agjencia amerikane për ushqim dhe ilaçe e ka pranuar në një dokument së vaksina ka efekte anësore të dëmshme. Krahas shkaktimit të sëmundjeve tjera, ajo shkakton edhe autizmin. Vaksina “Tripedia” nuk është më e disponueshme në treg, dhe se serumi i saj është një shenjë se përse është hequr nga tregu.“Tripedia” ishte menduar të merrej në pesë doza për fëmijët e moshës prej gjashtë javësh deri në shtatë vjeç.

Për efektet e dëmshme të vaksinës ekzistojnë edhe raporte tjera që tregojnë sesi vaksinat kanë krijuar “Idiopathic thrombocytopenic purpura” (niveli i ulët i trombociteve), “anaphylactic reaction” (reagim i rëndë alergjik), SIDS (sindrome të menjëhershme të vdekjes së foshnjës), celulite (infektim bakterial i lëkurës), trazirë, encefalopati (inflamacion të trurit), hipotonia (sindromi i dembelisë së foshnjës) etj. Hulumtuesit, për këtë realitet dramatik thonë: “Për shkak së këto ngjarje raportohen në mënyrë vullnetare nga një popullatë e madhësisë së paqartë, nuk është gjithmonë e mundur për ta vlerësuar besueshëm shpeshtësinë e tyre apo për të themeluar një lidhje të rastësishme të komponentëve të vaksinës Tripedia”.

Megjithatë, Qendra për Kontrollimin dhe Parandalimin e Sëmundjeve ka shkruar një faqe të tërë dedikuar pohimeve se ekziston një lidhje e rastësishme në mes të vaksinës dhe autzmit. E vërteta? Ju takon juve të vendosni.
FDA.jpg
Shekulli
 

Aki

misfit
Titulli: Konfirmohet lidhja e vaksinës me autizmin

E pashe kete dje por nuk e mora mundimin ta lexoj, hmmm qenka emri i tregut per DiTePer, tragjike kjo, e kemi marre dhe ne ska patur efekte anesore, madje difteria eshte pakesuar jashtezakonisht shume qe kur ka filluar perdorimi i vaksines. Sdi cte them, smerret vesh se cfare bejne, sa eshte e vertete kjo, pse pikerisht tani dhe cfare po ndodh :|
 

Aki

misfit
Titulli: Konfirmohet lidhja e vaksinës me autizmin

Idiopatic trombocithpenic purpura- idiopatike nenkupton spontane ose qe nuk i dihet shkaku, trmbocitopenia eshte pakesimi i trombociteve dhe si rezultat i se ciles mund te ndodhin gjakderdhje te vockla nen lekure qe paraqiten si pika/njolla te kuqe neper lekure(purpura)

Anafilaksa eshte reaksioni me i veshtire alergjik qe sjell ne gjendje shoku madje dhe qe mund te rrezikoje jeten

Hipotonia ka te beje me zvogelimin e tonusit muskular, muskujt jane me te plogesht, aftesi me te ulet kontraksioni dhe me te pafuqishem

Dembelizmi heh, se ku i gjejne keto perkthime dhe ia fusin kot pa pyetur ec e merri vesh
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Titulli: Konfirmohet lidhja e vaksinës me autizmin

Hem dreqi e mori.
Ndermarrjet famaceutike jane kompanit qe luajne me shendetin e popujve.
Pas tyre ka interesa ekonomike boterore ne fome oligopoli.
Tani ,s"ma do medja te kete demtime ansore deri ne shkaktim autizmi.
Qe vaksinat kane efekte ansore ,kete se kam dyshuar kurre,dhe pse s"kam studiuar per mjeksi,pervec kulures se pergjithshme ne kete fush.
Por qe ragimet jane te ndryshme ne organizma te ndryshme,kur nej femije vaksinohet kjo nuk do diskutim.
Vaksinat jane trupa te gjalle qe hyn ne trup ne forme artificiale,dhe trupi duhet gjete mekanizmin e reagimit ,dhe ta miremenaxhoj ate.
Po nese trupi e shikon si kundeshtar dhe antirup dhe reagon ne reaksin alergjik apo kundershtues?! ,.,etj etj .
Ama keto vaksina sjellin efekte ansore ,qe nga te lehtat e deri ne destabilizimin te psikollogjis apo rritjes se shendetshme te nje femijes.
Duhet te kete plot raste te tille kam iden,pa cka qe mjeksia do vetembulohet,duke i kaluar si ne forma gripale,apo viruzogjene te ambjentit.
Nejse ketu jane politka te pista,ndoshta po kerkojne sabotim te kesaj vaksine tashme,per te kaluar ne treg dicka te re tjeter.
Ku do korre perfitimet ekonomike dikush tjeter.
 
Top