Konti Giacomo Durazzo

Lauri

Anunnak
FAMILJET E NJOHURA SHQIPTARE NE BOTE,,,,
Konti Giacomo Durazzo (Gjakomo Durresaku), diplomat Italo-Shqiptare (1717–1794), dhe njeri i artit, i lindur ne familjen me te famshme Gjenoveze. Vellau i tij ishte i famshmi Marcellino Durazzo.
Familja me origjinë shqiptare Durrsaku - Durazzo, të larguar në kohën e fillimit të dyndjeve osmane drejt Adriatikut në fundin e shekullit XIV (1387), kanë dhene 9 dozhë (presidentë të Republikës), dhjetëra senatorë, kardinal dhe peshkop të shumtë, por dhe shumë ambasador dhe konsuj të dërguar nga Republika e Gjenovës në kryeqytetet e Evropës.
FB_IMG_1607871816913.jpg
Gjashtëmbëdhjetë ambasadorë Durazzo dhe shumë “inviato straordinario” do t’i gjejmë gjatë dy shekujve jo vetëm në Vatikan, Napoli apo Venecie, por së pari në metropolet e Evropës: në Paris, Madrid, Londër, Stamboll, Vjenë, Lisbonë e gjetkë.

Konti ne veshje gjyetaresh me te shoqen Ernestine Aloisia Ungnad von Weissenwolf i pikturuar nga Martin van Meytens te Riun.
Count Giacomo Durazzo (1717–1794) was an Italian-Albanian diplomat and man of the theatre. He was born into one of the most important aristocratic families in Genoa. His brother was the famous doge Marcellino Durazzo
Count Giacomo Durazzo (1717–1794) in hunting clothes, with his wife Ernestine Aloisia Ungnad von Weissenwolff. Painted by Martin van Meytens the Younger.
 
Top