Koreja e Veriut lëshon dy raketa balistike në Detin e Japonisë

D459A26F-73F5-4962-88AC-F5D8ADEB81AA.jpgKoreja e Veriut ka lëshuar dy raketa balistike në Detin e Japonisë. Kjo është prova e parë e tillë që kur Joe Biden u bë president i SHBA-së, raporton BBC.
Edhe pse Koresë së Veriut i është i ndaluar të provojë raketa balistike, të konsideruara armë kërcënuese, sipas Këshillit të Sigurimit në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, sërish Koreja e Veriut ka vendosur që ti provojë ato.
Ndërkohë pas këtij veprimi ka reaguar Japonia dhe Koreja e Jugut të cilat e kanë dënuar provën.


Japonia tha se asnjë mbeturinë nuk kishte rënë brenda ujërave të saj territoriale.
Ndërsa Komanda e Paqësorit e SHBA-së, e cila mbikëqyr forcat ushtarake në rajonin e Azi-Paqësorit, tha të enjten se prova theksoi “kërcënimin që programi i armëve të paligjshme të Koresë së Veriut paraqet për fqinjët e saj dhe komunitetin ndërkombëtar”.

Lëshimi dy raketave të rrezikshme jen vetëm disa ditë pasi Koreja e Veriut provoi edhe dy raketa të tjera jo-balistike.
Raketat jo-balistike u lëshuan gjatë fundjavës. Ata ishin raketa me rreze të shkurtër të cilat mendohej të ishin ose artileri ose raketa lundrimi, të cilat nuk janë të ndaluara sipas rezolutave të Këshillit të Sigurimit të OKB-së.

/AKReport
 

Attachments

 • D459A26F-73F5-4962-88AC-F5D8ADEB81AA.jpg
  D459A26F-73F5-4962-88AC-F5D8ADEB81AA.jpg
  50.7 KB · Shikime: 0
 • D459A26F-73F5-4962-88AC-F5D8ADEB81AA.jpg
  D459A26F-73F5-4962-88AC-F5D8ADEB81AA.jpg
  50.7 KB · Shikime: 0
D459A26F-73F5-4962-88AC-F5D8ADEB81AA.jpg
Koreja e Veriut ka lëshuar dy raketa balistike në Detin e Japonisë. Kjo është prova e parë e tillë që kur Joe Biden u bë president i SHBA-së, raporton BBC.
Edhe pse Koresë së Veriut i është i ndaluar të provojë raketa balistike, të konsideruara armë kërcënuese, sipas Këshillit të Sigurimit në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, sërish Koreja e Veriut ka vendosur që ti provojë ato.
Ndërkohë pas këtij veprimi ka reaguar Japonia dhe Koreja e Jugut të cilat e kanë dënuar provën.


Japonia tha se asnjë mbeturinë nuk kishte rënë brenda ujërave të saj territoriale.
Ndërsa Komanda e Paqësorit e SHBA-së, e cila mbikëqyr forcat ushtarake në rajonin e Azi-Paqësorit, tha të enjten se prova theksoi “kërcënimin që programi i armëve të paligjshme të Koresë së Veriut paraqet për fqinjët e saj dhe komunitetin ndërkombëtar”.

Lëshimi dy raketave të rrezikshme jen vetëm disa ditë pasi Koreja e Veriut provoi edhe dy raketa të tjera jo-balistike.
Raketat jo-balistike u lëshuan gjatë fundjavës. Ata ishin raketa me rreze të shkurtër të cilat mendohej të ishin ose artileri ose raketa lundrimi, të cilat nuk janë të ndaluara sipas rezolutave të Këshillit të Sigurimit të OKB-së.

/AKReport
OKB , ka hallin e globit apo ka hallin e Usa , japonis , kines , rusis etj ? sepse te gjitha keto shtet kane arme berthamore , keto sjan rrezik per vendet qe nuk kane arme berthamore , ose me sakt me cfare te drejte keto shtete ndalojne shtetet e tjera te prodhojne arme berthamore kur keto vet disponojne arme te tilla ?! , un mendoj o te ken te gjith ato shtete qe munden ti prodhojne ose asnje ....
 

Attachments

 • D459A26F-73F5-4962-88AC-F5D8ADEB81AA.jpg
  D459A26F-73F5-4962-88AC-F5D8ADEB81AA.jpg
  50.7 KB · Shikime: 0
 • D459A26F-73F5-4962-88AC-F5D8ADEB81AA.jpg
  D459A26F-73F5-4962-88AC-F5D8ADEB81AA.jpg
  50.7 KB · Shikime: 0
OKB , ka hallin e globit apo ka hallin e Usa , japonis , kines , rusis etj ? sepse te gjitha keto shtet kane arme berthamore , keto sjan rrezik per vendet qe nuk kane arme berthamore , ose me sakt me cfare te drejte keto shtete ndalojne shtetet e tjera te prodhojne arme berthamore kur keto vet disponojne arme te tilla ?! , un mendoj o te ken te gjith ato shtete qe munden ti prodhojne ose asnje ....
E di kush eshte financuesi numer 1 i OKBse? Eshte vete USA.
Perdorimi i armeve berthamore eshte e ndaluar nga keshilli i sigurise se OKBse me 1 vendim ratifikues dhe eshte nenshkruar nga vendet anetare te OKBse. Nese 1 shtet perdor arme berthamore i bie qe eshte ne lufte me gjithe vendet anetare te OKBse.
 
Top