KQZ shpall rezultatet përfundimtare, PDK kryeson si parti

Ylli-1

Etnoshqiptar
Bota Sot | 02.12.2013 17:48

largea___87633725_o1386017067.jpgSipas rezultateve përfundimtare të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Partia Demokratike e Kosovës është e para në nivel vendi në bazë të numrit të votave dhe numrit të ulëseve nëpër kuvendet komunale që ka fituar në zgjedhjet lokale të 3 nëntorit.

Në bazë të rezultateve përfundimtare, PDK ka fituar gjithsejtë 202 mijë e 419 vota, me 258 ulëse, ndërsa, e dyta është LDK-ja me 191 mijë e 362 vota apo 224 ulëse, e pasuar nga AAK-ja me 104 mijë e 792 vota, apo 131 ulëse në kuvendet komunale në të gjitha komunat.

Me pas vijnë edhe Vetëvendosje dhe AKR, si dhe Lista serbe.


Asambleistet_perfundimtare
 
Top