Krijimet e muajit Mars 2021

Krijimet e muajit Mars 2021


  • Totali i votuesve
    27
  • Poll closed .

Didi

C'est la vie.
Qyqja moj goc tani e lexova kete.
Dhe ne kopsht me qene,analiza qe i ke bere len per te deshiruar.
Je zero ne c'do lloj figuracioni letrar.
Kshu qe kurseje veten ne petkun kritik te nivelit zero.

Unë analizova disa copëza të shkrimit, por meqë po e bën personale dhe ke guxim të më tregosh mua nivelin, po të të sqaroj 2 pika:

1. Figurat letrare janë diçka dhe përdorimi kuturu i tyre është gjë tjetër. Ngatërrim fjalësh pa kuptim nuk është figurë letrare.

Prsh: “Nuk është shiu që bulëzon çadrën, por është çadra që bulëzon shiun.” Pra, kjo fjali në menyrën si e ke shkruar ti është komplet e pa kuptimtë.

2. Ndërsa për atë kthimin e ëmbël: thuhet “u ktheva duke përfytyruar atë mendim të ëmbël”. Pra mendimi, ndjenja, ka ëmbëlsi. Dhe ti Nev kam vënë re që e ke qejf abstraksionin por nuk e përdor në mënyrë të saktë.

3. Nuk pres të kuptosh analizen time. Se po ta kuptoje çfarë po them unë, i bie që nuk do shkruaje në ajër. Tani më thuaj: Cilin nivel ka kopshti dhe cila çerdhja?!

Hajd me të mira!
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Unë analizova disa copëza të shkrimit, por meqë po e bën personale dhe ke guxim të më tregosh mua nivelin, po të të sqaroj 2 pika:

1. Figurat letrare janë diçka dhe përdorimi kuturu i tyre është gjë tjetër. Ngatërrim fjalësh pa kuptim nuk është figurë letrare.

Prsh: “Nuk është shiu që bulëzon çadrën, por është çadra që bulëzon shiun.” Pra, kjo fjali në menyrën si e ke shkruar ti është komplet e pa kuptimtë.

2. Ndërsa për atë kthimin e ëmbël: thuhet “u ktheva duke përfytyruar atë mendim të ëmbël”. Pra mendimi, ndjenja, ka ëmbëlsi. Dhe ti Nev kam vënë re që e ke qejf abstraksionin por nuk e përdor në mënyrë të saktë.

3. Nuk pres të kuptosh analizen time. Se po ta kuptoje çfarë po them unë, i bie që nuk do shkruaje në ajër. Tani më thuaj: Cilin nivel ka kopshti dhe cila çerdhja?!

Hajd me të mira!
Dhe ti kujton qe do merrem me nje mendje gruri si e jotja!?
Rritu se me dukesh vertete nje kalama me teka. Dhe ta them pa te keq.
Shih me large,dhe mos perdor topa leckash, tu gjujte poshte e larte ne krijimet e tjerve,se turpi zotit!
Me mire dergo noj krijim tendin, meqe je kaq `dashamirese` se sa vjen ketu e gjune topa djegesash ne krijimet e tjerve.
 

kitrra 123

plak gjufurrak
Cila eshte tema per kete muaj? :giggle: Se eshte muaj i sythave :p
 

jana80

Super Moderator
Baboon urime me vonese por per urimet seshte kurre vone .
 
Top