Krijuesi i vertete, kush eshte?

Lauri

Anunnak
Nqs besoni qe qenje te ardhur nga qielli (sic thone te gjitha tekstet antike) kane perzier DNA-ne e nje majmuni me ate te tyre, te jete fantashkence, mendoni qe ne (sot) jemi ne gjnedje te klonojme e te bejme fruta e perime OMG. Atehere perse duhet te jete fantashkence per ata qe jane 1000 here me te evoluar teknologjikisht se ne..?
E gjithe kjo eshte absurde
(Zecheria Stichin)

Besoj e njihni kush e ben kete konfermim..:)

fruta%20omg5_zpskd5pxfp8.png

fruta%20omg10_zpsvm1umzjo.png

fruta%20omg13_zpsshbdupdv.png
 
Last edited by a moderator:

Lauri

Anunnak
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Stichin eshte nje perkthyes i teksteve sumere, keta te ardhur nga qielli i quan ANUNNAKI (Ata qe nga qielli rane-erdhen). Personazhet kryesor jane: supremi AN, e bijet e tij si ENLIL e ENKI dhe e motra me emrin NINHARSAG
Ne gjuhen abrajke-biblike quhen Nephilim. Te cilet Bibla i nje si personazhe me shtat gjigant dhe famoz te antikitetit duke i quajtur bijte e AN

AN13_zpse6b745d4.jpg


Ndryshe per keta personazhe perdoret epiteti ELOHIM (ne shumes) do thote Zot-er. EL ne njejes.
Kur shjegojne ngjarjet e krijimit te adamit na thuhet qe keta Elohim e bene njeriun sipas shembelltyres sone dhe ne ngjasim me ne duke perdorur fjale TZELEM, per nje qenje tjeter qe gjindej ne toke (mbase neanderthal) me emrin (AFAR). Ne menyre qe te krijonjne sherbetore per llogari te tyre. Te paret qe njohim jane Adamin e Even.
Por te shikohet e te studiohet me kujdes ne nuk jemi bijte e Adamit e Eves. Me permbytjen Universale u shfaros cdo krijese e meparshme duke lene vetem nje person me tre femijet e tij. Noé, qe me te gjitha gjasat sipas tregimeve sumere, ishte femije dirket i njerit per Anunnaki qe quhej ENKI.
Me nje fjale jemi kriqzim me Ata(...!!!) qe rane nga qielli..:)
 

ricky_ch

******
Pe: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Këta më duket si këpucëtari: krejt dynjasë ia rregullojnë këpucët,
kurse vetes jo.
Këta po të kishin këto aftësi që iu mvishen, sن pari do të regullonin
gjenin e vet që të dukeshin pakëz më në hije, e mandej të rregullojnë
majmunët e Tokës.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Cfare do thote te keshe imazhin apo ngjashmerin e Krijuesit? Teologjikisht te flasim, do thote ne menyre te thjeshtezuar ti ngjame Atij me vepra. Adami nuk i ngjan Zotit ne sens qe Zoti eshte mish dhe gjak. Pasi librat, gjithmone teoligjikisht, thone qe "Zoti eshte shpirte"(Gjoni 4:24), per kete Ai eshte pa trup.

Atehere ku jemi sot me kete ngjashmeri, a i afrohemi sado pak..? Pyetje provokuese..:)
Une them qe jemi krejt afer pasi njeriu, sic e permend edhe Zecheria, po e zevendeson Krijuesin me punen inteligjente sado injorant te jete perpara Tij, me klonim e prodhime OMG.

fruta%20omg6_zpsft9w7fhs.png

fruta%20omg%2012_zpsuelcealo.png

fruta%20omg4_zps42udf577.png

fruta%20omg7_zpsuqymlafo.png

fruta%20omg8_zpsm1n1gyva.png

fruti%20omg2_zpso9difx6c.png

fruti%20omg3_zpsdgey3jkg.png
 

Attachments

 • fruti%20omg2_zpso9difx6c.png
  fruti%20omg2_zpso9difx6c.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruti%20omg3_zpsdgey3jkg.png
  fruti%20omg3_zpsdgey3jkg.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg8_zpsm1n1gyva.png
  fruta%20omg8_zpsm1n1gyva.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg7_zpsuqymlafo.png
  fruta%20omg7_zpsuqymlafo.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg4_zps42udf577.png
  fruta%20omg4_zps42udf577.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg6_zpsft9w7fhs.png
  fruta%20omg6_zpsft9w7fhs.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg%2012_zpsuelcealo.png
  fruta%20omg%2012_zpsuelcealo.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg4_zps42udf577.png
  fruta%20omg4_zps42udf577.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg7_zpsuqymlafo.png
  fruta%20omg7_zpsuqymlafo.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg8_zpsm1n1gyva.png
  fruta%20omg8_zpsm1n1gyva.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruti%20omg2_zpso9difx6c.png
  fruti%20omg2_zpso9difx6c.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruti%20omg3_zpsdgey3jkg.png
  fruti%20omg3_zpsdgey3jkg.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg6_zpsft9w7fhs.png
  fruta%20omg6_zpsft9w7fhs.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg%2012_zpsuelcealo.png
  fruta%20omg%2012_zpsuelcealo.png
  6.9 KB · Shikime: 0

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Lauri ne disa postime ke ngjashmeri me Albert Prengzaj. Edhe ai sjellte postime tilla, sikur ajo e para dhe dyta ketu qe ke sjell ti? Cka dmth kjo ne keto postime? Jane keto nje lloj sekti apo cka?

Po shoh se e lidhni perher me Ademin e Haven, por kur po du ti zberthej logjike spo me dalin. Lidh e lidhje, nefund me del - domethenia jo e plotë. A mund te me shpjegosh rreth ketyre postimeve, me shkurt me trego: cfare baze kane keto lloje postimesh? Dhe ku takojne keto tema, ne cfare ritmi fetar?
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Muhameti thote qe Adami eshte krijuar nga Allahu 60 cobit +- 30 m i gjate, dhe jo ne toke por ne Parrajse. Ne kete pike mund te them qe ky Adami islam nuk ka te beje me njerzit toksor, shikuar historine qe lene pas sumeret.

Atehere ngelet te bej une nje pytje, qe keta Anunnaki sumerian te ardhur nga qielli, qe Bibla i nje si Nephilim gjigandet antik, jane Adam-et qe flet Muhameti??


ps.Kush eshte ky albert se nuk e njoh?
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

ok... faleminderit per pergjigjje.

Po si nuk e njeh, e ke harru ndoshta. Nje anetar i ketij forumi ishte edhe ai.
 

ricky_ch

******
Pe: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Nqs besoni qe qenje te ardhur nga qielli (sic thone te gjitha tekstet antike) kane perzier DNA-ne e nje majmuni me ate te tyre, te jete fantashkence, mendoni qe ne (sot) jemi ne gjnedje te klojme e te bejme fruta e perime OMG. Atehere perse duhet te jete fantashkence per ata qe jane qe jane 1000 here me te evoluar teknologjikisht se ne..?
E gjithe kjo eshte absurde
(Zecheria Stichin)

Besoj e njihni kush e ben kete konfermim..:)

]


Njeriut dija që posedon i mjafton që të jetë në gjendje
të bëjë manipulime gjenetike, pa pasur dijeni
për rezültatin, me një fjalë "lotari", si pula qorre kur qëllon
ndonje kokërr..

Mirëpo, s'ikur të ishte 1000 herë më i përparuar,
ai edhe do të ishte në gjendje ta ndërtonte atë nga e para,
pa pasur nevojë për manipulime, e më së paku majmunëve
primivitiv.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

ok... faleminderit per pergjigjje.

Po si nuk e njeh, e ke harru ndoshta. Nje anetar i ketij forumi ishte edhe ai.

Edhe une te bera nje pyetje; Adami 30m i gjate u krijua ne qiell sipas islamit ku ti beson, dhe u dergua ne toke per denim. A ka lidhe ky Adami me Anunnaki sumer (ata qe rane nga qielli), qe edhe bibla i njeh si gjigandet Nephilim-herojt e antikiteit??
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pe: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Njeriut dija që posedon i mjafton që të jetë në gjendje
të bëjë manipulime gjenetike, pa pasur dijeni
për rezültatin, me një fjalë "lotari", si pula qorre kur qëllon
ndonje kokërr..

Mirëpo, s'ikur të ishte 1000 herë më i përparuar,
ai edhe do të ishte në gjendje ta ndërtonte atë nga e para,
pa pasur nevojë për manipulime, e më së paku majmunëve
primivitiv.

Po nga i erdhi dija papritur njeriut human te pakten keta 5-6000 vite. Njohim vetem nje civilizim te jashtezakonshem qe quhet kultura sumere, e cila "lindi" nga hiqi ne toke. Pra kemi nje ngritje vetikale te zhvillimit mendor te njeriut.

E gjitha kjo shpjegohet vetem nga ajo kulture sumere, e cila ka lene shpjegime me shkrim dhe jane te perkthyeshme te gjitha. Mbi 20'000 pllaka shkrimi ndodhen sot ne Angli... origjinale si ate dite qe jane shkruar..;)
 

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Pe: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Po nga i erdhi dija papritur njeriut human te pakten keta 5-6000 vite. Njohim vetem nje civilizim te jashtezakonshem qe quhet kultura sumere, e cila "lindi" nga hiqi ne toke. Pra kemi nje ngritje vetikale te zhvillimit mendor te njeriut.

E gjitha kjo shpjegohet vetem nga ajo kulture sumere, e cila ka lene shpjegime me shkrim dhe jane te perkthyeshme te gjitha. Mbi 20'000 pllaka shkrimi ndodhen sot ne Angli... origjinale si ate dite qe jane shkruar..;)

O Laur,

s'ikur të isha unë 1000 herë më i mençur,
Tokën do ta bëje parajsë. Kupton?

Ti më flet për një civilizim superior, e këndej m'i
përmend pllakat e shkrimit në mënyrë primitive.

Me një pyetje të pakutimtë *se nga erdhi dija", ti dëshiron
të argumentosh se ne jemi manipulim i një civilizimi të huaj?

Po njëherë asgjë nuk ekzistonte! As ata të allienët (krijuesët)
e tanë?!?! Nga erdhëm të gjithë?
Si u bë që ata u zhvilluan më tepër se ne?
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pe: Titulli: Pe: Krijuesi i vertete, kush eshte?

O Laur,

s'ikur të isha unë 1000 herë më i mençur,
Tokën do ta bëje parajsë. Kupton?

Ti më flet për një civilizim superior, e këndej m'i
përmend pllakat e shkrimit në mënyrë primitive.

Me një pyetje të pakutimtë *se nga erdhi dija", ti dëshiron
të argumentosh se ne jemi manipulim i një civilizimi të huaj?

Po njëherë asgjë nuk ekzistonte! As ata të allienët (krijuesët)
e tanë?!?! Nga erdhëm të gjithë?
Si u bë që ata u zhvilluan më tepër se ne?

Ata shkrimet ne pllaka, apo me vone neper libra, nuk e di se nga kush jane shkruar nga keta Zotet apo nga njerzit per memorje te eksperjences qe kane pasur kontakte direkte o indirekte..!

Te lexosh librin e Ezekiel (ne Bibel), eshte plot me shkrime qe tregojne vizionet e tij mbi "karroca fluturuese te flakta". Karrocat jane nje mjet udhtimi per kohen e atehershme, dhe nuk i vihet faj kronistit per kete emretim. Ne sot keta vizione i quajme UFO, ekstratoksor. Ezekiel shpjegon edhe format qe kishin keta objekte dhe si leviznin, dhe qe mbrenda ketyre objekteve kishte qenje te gjalla qe e drejtonin, jep edhe mjaft detaje te tjera.
Po flasim per vitet 600 para Krishtit, epoka jone e evolucionit natyror sapo kishim hyre ne ate te hekurit.

Cfare shkruhet ne Bibel, apo edhe Kuran, per kohet e hershme jane histori te lene pas nga sumeret. Jane ata tregojne hollsira mbi "ata qe rane nga qielli", dhe qe ishin ata qe krijuan e Adamit dhe Even, permbytjen e madhe e mjaft e mjaft te tjera histori.

Ti me pare i beson nje historie te shkruar ne nje pllake guri 4-5000 vjet me pare, apo nje libri te shkruar e rishkruar, te perkthyer e te riperkthyer disa here gjate shekujve ..? Qofte ai liber fetar apo historik!!!

Une i besoj te pares. Dhe qe thone qe Adami dhe Eva jane frut i dale pas disa eksperimentesh te ber nga keta individ qe quhen ANUNNAKI, qe nuk jane toksore. E thote vete kjo fjale e perkthyer.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Edhe une te bera nje pyetje; Adami 30m i gjate u krijua ne qiell sipas islamit ku ti beson, dhe u dergua ne toke per denim. A ka lidhe ky Adami me Anunnaki sumer (ata qe rane nga qielli), qe edhe bibla i njeh si gjigandet Nephilim-herojt e antikiteit??

Nuk e di..... Pyete Adamin kur ta shohesh :)

Nuk e di vertet, po pse ben pyetje te shumta?
Bile keto temat tek mistere/enigma as trurin se lodhi me to... Sdu te angazhohem me cdo, sepse disa gjera jane kot-i veq.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Si nuk e din origjinen e myslimanit te pare ne bote Jetesa..:)

Sostanca e temes eshte nse Adamin Allahu e holli ne toke te krijuar, apo ishte Allahu qe erdhi ketu dhe beri ate.

Une mendoj te dyten..:p

fruta%20omg%2011_zpszapiunzx.png
 

Attachments

 • fruta%20omg%2011_zpszapiunzx.png
  fruta%20omg%2011_zpszapiunzx.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fruta%20omg%2011_zpszapiunzx.png
  fruta%20omg%2011_zpszapiunzx.png
  6.9 KB · Shikime: 0

Vvetoni

Larguar
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Njeriu është çdo herë në kërkim të së vërtetës, për disa e vërteta është e pastër, për disa të tjerë duhet kohë për të u bërë e tillë.
Njeriu si krijesë, lind, është foshnje dhe gjatë kohës kur është i rritur ai është person i cili vepron me arsye.
Le të sillemi dhe të debatojmë arsyeshëm, mbi bazën e logjikës së shëndoshë lidhur me pyetjen e tillë, se kush është Krijuesi dhe nga vjen njeriu.
ADN, karakteristika dalluese e njeriut, është në secilën qelizë të 100 trilion qelizave që gjinden në trupin tonë, me diametër rreth 10 mikronë( një mikron është 1 e mijta e milimetrit), të gjitha këto 10 trilion qeliza përmbajnë informacione tonat, të cilat është e pakuptueshme për mua të mendosh se janë krijuar vetvetiu.
300 milion spermatozoide, dhe vetëm një nga këto fekondohet, i vetëm ai takon vezën, dhe lidhet fortë për membranën e tij të jashtëm, me receptorët e vezës, Kur spermatozoidet takojnë vezën, vetëm një nga ato
ka sukses që të përshkoj membranën mbrojtëse të saj, nga një qelizë e vetme lind një qenie njerëzore. Para 1400 viteve, Kurani e shpjegonte këtë gjë.
Zoti e krijon njeriun fazë pas faze... në një errësirë të trefishtë, në një fazë para embrion, faza embrionike, si dhe faza fetale, nga java e 8 e deri te lindja e foshnjës.

Ne nuk i krijuam qiejt dhe tokën dhe çdo gjë në mes tyre përveç se me të vërtetën dhe për një afat të caktuar. Por ata të cilët nuk besojnë largohen nga vërejtja jonë. Thuaj: “A keni menduar rreth atyre të cilët i thërrisni
përpos All-llahut? Më tregoni se çka krijuan ata në tokë. Apo a kanë pjesëmarrje në qiej? Sillni ndonjë libër të zbritur para këtij apo ndonjë grimcë të diturisë hyjnore, nëse jeni duke e thënë të vërtetën.” (Kur'an, 46:
3-4)

Kush i vendosi të gjitha informatat në molekulën e ADN-së të çdo qelize në trup. Gjithashtu, kush vendos
se ku, kur dhe si kjo informatë të përdoret?


Kush të jep dëgjimin, shikimin ?

Kush të forcon eshtrat? Kush i formon ato në mitër?

Nëse truri brenda është errësirë e plotë, pa dritare ? Si e shohim dritën me sy?

Nëse truri nuk ka dritare, si dëgjojmë tinguj me vesh?

Për mua përgjigje e këtyre pyetjeve është shumë e qartë, askush nuk ka arritur të krijoj nga një qelizë e vetme, askush nuk ka arritur të ndryshoj përcaktimin gjenetik të individit, dhe askush nuk do të arrij të e bëjë.

E cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni?
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Si nuk e din origjinen e myslimanit te pare ne bote Jetesa..:)

Shihe une e di origjinen time, të muslimanit te parë dhe te fundit dhe njerezimit ne teresi. Edhe ne shume tema te ndryshme e kam shpjeguar te verteten... Kush ka dashur te kuptoj, meqenese ka pakicë...., e kush ka dashur te injoroj, ka mbyllur shikimin se cfare lexoi nga Jetesa.

Me eshte e parendesishme cdo gje rreth tjerve....... Po pyetja yte ishte kjo:A ka lidhe ky Adami me Anunnaki sumer (ata qe rane nga qielli), qe edhe bibla i njeh si gjigandet Nephilim-herojt e antikiteit??

Zoteri te pergjigjem me nje Hadith: ata te hershmit jane shkaterru nga pyetjet e shumeta... Une te them Beso ne një Zot, hyn ne Islam qe eshte Fe e vetme e pranuar e njerezimit dhe bindu me fakte te plota sipas cdo gjeje qe eshte logjike dhe cdo gjë qe individi kerkon... Lej supozimet e ndryshme, se jane te kota....
 
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Kurani e shpjegonte këtë gjë.

Kurani flet per sperme dhe jo per spermatozo. Eshte e lehte te shkruash per gjera qe shihen me sy apo gjera te shkruara per pare nga te tjeret, por edhe sikur te fliste per spermatozo nuk do ti ngelte kuranit merita pasi mijra vite me pare njihej mjaft mire ne Egjypt. Gje e cila sot e njohim vetem nepermjet nje mikroskopi..:)

egj4_zps68ef1fca.png

egj3_zpse95787c4.png


Qe njeriu vjen nga sperma pas nje raporti seksual, nuk ka nevoje per Kuran. Eshte mjaft i varfer Kurani ne kete pikepamje perpara shpjegimeve faraonike me shpjegime mjaft te hollsishme...:)
Nepermjet spermatozo lind lulja e jetes dhe formohet celulat emrionale.;)

http://www.forumivirtual.net/enigma-dhe-mistere-227/lulja-e-jets-52262/

egj7_zpsa66a5a97.jpg


egj4_zps68ef1fca.png


em1_zps701a5007.jpg

Gjithsesi te gjitha argumentet ne librat fetar hidhen poshte nga shkrimet dhe prazantimet e gdhendura ne gure nga kultuar antike qe: njeriun e kane krijuar disa individ dhe jo nje i vetem. Mjafton kjo qe mos humbesh gjithaq kohe pas teologjise fetare..;)

adam1_zpsd765771c.jpg
 

Attachments

 • adam1_zpsd765771c.jpg
  adam1_zpsd765771c.jpg
  65.7 KB · Shikime: 0
 • em1_zps701a5007.jpg
  em1_zps701a5007.jpg
  89.8 KB · Shikime: 0
 • egj4_zps68ef1fca.png
  egj4_zps68ef1fca.png
  171.4 KB · Shikime: 0
 • egj7_zpsa66a5a97.jpg
  egj7_zpsa66a5a97.jpg
  103.4 KB · Shikime: 0
 • egj3_zpse95787c4.png
  egj3_zpse95787c4.png
  410.9 KB · Shikime: 0
 • egj4_zps68ef1fca.png
  egj4_zps68ef1fca.png
  171.4 KB · Shikime: 0

Vvetoni

Larguar
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Nga gjithë ato shpjegime për ADN, që ishte bazë e temës ke cituar vetëm një togfjalësh. Nëse ky është niveli i debatit që preferon, në rregull, tani ke një pjesë të vetme për të cituar.

Si mund të i atribuohen krijesës, atribute të Krijuesit?
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Eshte mjaft e thjeshte te shpjgohet.
Majmuni ka miliona vite mbi toke, dhe eshte akoma sot majmun. Neanderthalet jetuan 3-400'000 vjet po te njejten u zhduken pa asnje zhvillim, perveq ati natyrore shume i ngadalshem.

Nga na doli njeriu papritmas kaq inteligjet (sapians-sapiens) ne pak mijra viteve te fundit??
Dhe DNA-ja e njeriut eshte 98.5% e mjamun..;) Nga vjen pjesa tjeter 1.5 %, qe quhet "unaza qe mungon", ose DNA mbeturina, pasi nuk eshte e jona kjo % e vogel. E kujt eshte atehre??
E Pra te pasurohesh me kulture sumere do gjeshe pergjigjet!!!! Por edhe me Bibel, mjafton ta lexosh ate jo ne kendin teologjik, ose nepermjet ndonje profesionisti biblik te gjuhes ebrajke antike.

E permenda siper fjalen TZELEM e cila do thote "nje pjese qe perben imazhin tone", fjale e cila ne Bibel perkthehet sikur njeriu u be "sipas ngjashmerise dhe imazhit" te Zotit. Mjaft i afrohet si term, por jo ekzakt.
Ai 1.5% eshte TZELEM, kjo pjese na ben ne te ndryshem me majmunin..;)

uomo_zpsav2ncisa.jpg
 

Attachments

 • uomo_zpsav2ncisa.jpg
  uomo_zpsav2ncisa.jpg
  12.8 KB · Shikime: 0
 • uomo_zpsav2ncisa.jpg
  uomo_zpsav2ncisa.jpg
  12.8 KB · Shikime: 0
Last edited by a moderator:

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Eshte mjaft e thjeshte te shpjgohet.
Majmuni ka miliona vite mbi toke, dhe eshte akoma sot majmun. Neanderthalet jetuan 3-400'000 vjet po te njejten u zhduken pa asnje zhvillim, perveq ati natyrore shume i ngadalshem.

Nga na doli njeriu papritmas kaq inteligjet (sapians-sapiens) ne pak mijra viteve te fundit??
Dhe DNA-ja e njeriut eshte 98.5% e mjamun..;) Nga vjen pjesa tjeter 1.5 %, qe quhet "unaza qe mungon", ose DNA mbeturina, pasi nuk eshte e jona kjo % e vogel. E kujt eshte atehre??
E Pra te pasurohesh me kulture sumere do gjeshe pergjigjet!!!! Por edhe me Bibel, mjafton ta lexosh ate jo ne kendin teologjik, ose nepermjet ndonje profesionisti biblik te gjuhes ebrajke antike.

E permenda siper fjalen TZELEM e cila do thote "nje pjese qe perben imagjin tone", fjale e cila ne Bibel perkthehet sikur njeriu u be "sipas ngjashmerise dhe imazhit" te Zotit. Mjaft i afrohet si term, por jo ekzakt.
Ai 1.5% eshte TZELEM, kjo pjese na ben ne te ndryshem me majmunin..;)

uomo_zpsav2ncisa.jpgLaur,

DNA e njeriut është gati 50-60 % e ngjajshme me bananën.
Nga vjen pjesa tjetër?

Humans share 50% DNA with bananas: The fascinating facts about the scientific world around us - Mirror Online


Genetics, DNA, plants and humans


Të gjitha gjallesat kanë ngjajshmëri në mes vete,
në anën as njerëzit nuk janë 100 % të ngajshëm
njëri me tjetrin, për atë edhe çdo njeri është unik
i llojit tonë!


Kur pyet nga erdhi pjesa tjetër, bëje së pari pyetjen nga erdhëm të gjithë?!
Apo nga erdhën majmunët? etj....
 

Attachments

 • uomo_zpsav2ncisa.jpg
  uomo_zpsav2ncisa.jpg
  12.8 KB · Shikime: 0
 • uomo_zpsav2ncisa.jpg
  uomo_zpsav2ncisa.jpg
  12.8 KB · Shikime: 0

MasteR

I'm offline
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Akoma Lauri me kto majmunet lol

p.s Ore meqe ra fjala pse nuk behet majmunet perseri sot njerez ?!
 

Hartini

Antarë i Respektuar
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Akoma Lauri me kto majmunet lol

p.s Ore meqe ra fjala pse nuk behet majmunet perseri sot njerez ?!

Po nje here e bene mo , nuk do vine ta bejne perdite te njejten gje ata .
 

MasteR

I'm offline
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Po nje here e bene mo , nuk do vine ta bejne perdite te njejten gje ata .

Po e njeh ate majmunin thuj te vije dhe njeher se po vdes Lauri ta vertetoje kete gje lol
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

hahaha Ricky, nuk habitem aspak. Bananet jane nje nga frutat me te vjeter ne toke. Per ate i pelqen shume majmunit lol
Por kujdes kur me sjellni shembuj te tille ju besimtaret. Pasi Adami sipas islamit, eshte i bere ne Parrajse dhe jo ne toke..:) Prandaj duhet te kete pak apo aspak lidhje me toksoret ne pikepamjen gjenetike..;)
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Akoma Lauri me kto majmunet lol

p.s Ore meqe ra fjala pse nuk behet majmunet perseri sot njerez ?!

Sepse ti nuk kuptove aspak se per cfare po flet kjo teme..
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Po nje here e bene mo , nuk do vine ta bejne perdite te njejten gje ata .

ahah Hartin, me nje batute ke dhene nje pergjigje te sakte.

Pasi bene Adamin, dhe ishin mjaft te knaqur me punen e kryer thane: Tani t'bejme nje femer(Even) qe krijesa jone te shumohet vetvetiu..:) Nga qe ishin krijesa hibrid nuk shumoheshin dot. Keshtuqe u desh nje molle per Even.
Ne fakt ajo nga pema mori bananen....:)
 

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

hahaha Ricky, nuk habitem aspak. Bananet jane nje nga frutat me te vjeter ne toke. Per ate i pelqen shume majmunit lol
Por kujdes kur me sjellni shembuj te tille ju besimtaret. Pasi Adami sipas islamit, eshte i bere ne Parrajse dhe jo ne toke..:) Prandaj duhet te kete pak apo aspak lidhje me toksoret ne pikepamjen gjenetike..;)


Edhe mos ia fut kot, se nuk të solla shembuj nga Kurani,
por fakte has shkencore, po ty si duket të ka zënë vapa.

Shpesh kur të zihet b**tha ngusht, kalon
Humor, po nejse unë bisedat zakonisht
i kam serioze. Edhe 40 % me ia ndryshy DNA-në
bananës, bëhet njeri. :p :jupi:

Më tutje mirë ështe të shfletosh diçka nga
Dr. Michael S. Heiser, dhe do ta shohësh
se ky Siçini yt ka treguar ëndërrat që i ka parë.
p.s. gjithashtu s'mu përgjigje se nga erdhën majmunët,
çka ndodhi me ta e kam të kjartë....
 

MasteR

I'm offline
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Sepse ti nuk kuptove aspak se per cfare po flet kjo teme..
Sepse pertoj te te lexoj lol
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pe: Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

p.s. gjithashtu s'mu përgjigje se nga erdhën majmunët,
çka ndodhi me ta e kam të kjartë....

Po kerkon te dalesh tek besimi..:)
E ka thene Darvine se kush e ka bere majmunin. Problemin qe po shtrojme eshte se kush e modifikoj kete majmun dhe e beri njeri.

Me trego si u be Adami 30 m i gjate ne parrajse me argjil nga toka. Dhe pse e holli Allahu ate te jetoje ne toke.
 

Vvetoni

Larguar
Titulli: Krijuesi i vertete, kush eshte?

Eshte mjaft e thjeshte te shpjgohet.
Majmuni ka miliona vite mbi toke, dhe eshte akoma sot majmun. Neanderthalet jetuan 3-400'000 vjet po te njejten u zhduken pa asnje zhvillim, perveq ati natyrore shume i ngadalshem.

Nga na doli njeriu papritmas kaq inteligjet (sapians-sapiens) ne pak mijra viteve te fundit??
Dhe DNA-ja e njeriut eshte 98.5% e mjamun..;) Nga vjen pjesa tjeter 1.5 %, qe quhet "unaza qe mungon", ose DNA mbeturina, pasi nuk eshte e jona kjo % e vogel. E kujt eshte atehre??
E Pra te pasurohesh me kulture sumere do gjeshe pergjigjet!!!! Por edhe me Bibel, mjafton ta lexosh ate jo ne kendin teologjik, ose nepermjet ndonje profesionisti biblik te gjuhes ebrajke antike.

E permenda siper fjalen TZELEM e cila do thote "nje pjese qe perben imagjin tone", fjale e cila ne Bibel perkthehet sikur njeriu u be "sipas ngjashmerise dhe imazhit" te Zotit. Mjaft i afrohet si term, por jo ekzakt.
Ai 1.5% eshte TZELEM, kjo pjese na ben ne te ndryshem me majmunin..;)

uomo_zpsav2ncisa.jpg

Fakti se vetëm 30-40 proteina janë të ngjashme, e njeriu ka 100 mijë lloje proteinash, për mua është padrejtësi ndaj shkencës dhe krim ndaj saj, të e përdorësh si argument.
Po të shkojmë në formën se si shkon në argumentim, imagjinoje edhe patatja ka 46 kromozome dhe aq ka edhe një njëri, tani një majmun-shimpanze mund të ketë 48, por ama më e përafërt është patatja ahhaha.

Inteligjenca është po ashtu një faktor kyç në argumentin që unë dua të përdor, pos arsyes-racionales që ne qeniet njerëzore e kemi ( së paku disa, sepse disa heqin dorë vet nga ky fat :p ), ka disa qenie të tjera që janë shumë me të ngjashme me njeriun, si psh bleta që ka karakter punën, si dhe merimanga që thur aq bukur rrjetën e saj, të dy këto janë më të peraferta në aspektin inteligjent me njeriun.

Kurse ne njerëzit kemi vetëdijen, ne mendojmë, arsyetojmë, gjykojmë dhe vendosim. Një majmun është i ngjashëm me një kalë, që të dy janë kafshë që nuk bëjnë asnjë nga këto që bënë njeriu. ( madje ne shqiptaret fjalën kali dhe majmun, e përdorim për idiotet :p shih : çfarë majmuni, çfarë kali :D )

Tash disa duan të thonë që kanë prejardhje nga një majmun, disa nga një kalë :p ne besojmë se u krijuam nga Një Krijues i cili mbi të gjitha si njerëz "Ai e formëson atë (në barkun e nënës) dhe nga ana e vet i jep shpirt atij dhe Ai është që juve ju pajis edhe me dëgjim, me të parit dhe me zemër..."
 

Attachments

 • uomo_zpsav2ncisa.jpg
  uomo_zpsav2ncisa.jpg
  12.8 KB · Shikime: 0
 • uomo_zpsav2ncisa.jpg
  uomo_zpsav2ncisa.jpg
  12.8 KB · Shikime: 0
Top