Kryemurgesha serbe: Xhamitë janë të islamit, kishat të serbëve - ç'kanë për të mbrojt

auto_hq7201503563635.jpg
“Nënë” Makarija, udhëheqësja e manastirit të Sokolicës që gjendet afër Boletinit dhe kullës së heroit Isa Boletini, ka thënë se është absurditet që shqiptarët të kërkojnë të pranohen në UNESCO pasi s’kanë trashëgimi kulturore për të mbrojtur, shkruan Radio Kontakt Plus.

“اfarë kanë për të mbrojtur ata kur nuk kanë asnjë monument kulturor, përveç xhamisë së Muratit dhe të Sinan Pashës në Prizren, të bërë nga Kisha e shkatërruar e Arkangjeleve të Shenjta?! Ata s’kanë monumente, pasi edhe këto dyja janë monumente të islamit”, ka thënë, “Nënë” Makarija për Blicin serb.

“اfarë duan ata? Duan që t’i përvetësojnë objektet tona. Prandaj manastiret tona duhet të kenë ekstra-territorialitet”.

Ajo ka thënë se është e papranueshme dhe absurde që "ata që provuan t’i djegin objekte "tona" të shenjta tani do të jenë në ndonjë zyrë duke pretenduar që t’i ruajnë ato.syri
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
E keni humb kosoven,edhe pse jeni mundu me mashtrime ta keni ,,por kot.
 
Top