Kryqi i gjoksit të Papës dhe misteri i tij, çlidhje ka ai me lashtësinë?

Love

βeℓℓe â๓e
Në kryqi e ri që mbanë një gjoks Papa Françesku, nuk e përshkruhet kryqëzimi, por bariu me delen e tij të humbur.

thumb.jpg


Por, ajo që ka ngjallur shumë reagime dhe debate është fakti se një paralelim me historinë e lashtë dhe simbolet e tyre na jep, një faraon të vdekur dhe një tjetër simbol të fesë egjiptian me zogun.

Dhe këtu lind dilema, pasi këto simbole në lashtësi i dedikoheshin dashurisë, gjë për të cilën “akuzohet” se po ndjek Papa duke devijuar ritualet dhe simbolet e kishës katolike!
alb-observer

Kjo për vetë faktin se në asnjë ikonë apo pikturë kishave Jezu Krishti nuk shfaqet të mbaj një dele në shpinë!!!

Cili është qëllimi dhe objektivi i Papës?


papa-2.jpg


papa-3.jpg
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Kryqi i gjoksit të Papës dhe misteri i tij, çlidhje ka ai me lashtësinë?

Duart te kryqzuar eshte shenje vdekje, do thote qe personi me duar kryq eshte i vdekur...!
Ne doren e djathe ka çesin e jetes, ose çelsi i diturise qe do thote une vdes por di edhe te rikthehem ne jete....!
Ne te majten ka nje kamxhik, medoj qe rafiguran personin si urdherues, komandues....!
Delet, me nje bari(te vdekur),duhet te prezantoje masat e gjera, popullin me komanduesin e tyre te vdekur...!
Pellumbi, eshte klasik tek te krishterest qe raprezantohet si SHPIRTI i SHENJT qe zbret nga Qelli dhe hyn ne trup te njeriut...!

Pra, pellumbi-SHPIRTI I SHENJT, ne ate kryq te Papes tregon qe jeta po rikthehet tek i vdekuri, tek Bariu i deleve. Njerzit do kene udheheqsin e tyre te ringjallur nga SHIRTI I SHENJT.

-Une do ta shpjegoja keshtu!
ps. Tek A.Observer eshte me mire te mos besh klik fare Love. nuk ja vlen..:)
 

Ado

FISEBILIL-LAH
Titulli: Kryqi i gjoksit të Papës dhe misteri i tij, çlidhje ka ai me lashtësinë?

Vet fakti qe me 25 dhjetor qe festohet "krishtlindjet" te njejten kohe ne kohen e faraonit kan festu ditlindjen e "zotit" te diellit ! edhe kto sheja simbole kan te bejne me ate gje :D
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Kryqi i gjoksit të Papës dhe misteri i tij, çlidhje ka ai me lashtësinë?

Edhe gjyshi im ka ditelindjen me 25 dhjetor..:) dhe e feston ditelindjen bashke me Zotin e Diellit..

Me mire se Zoti i Henes, Hubal = Allah = Dialli..;)

hajt tung.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Kryqi i gjoksit të Papës dhe misteri i tij, çlidhje ka ai me lashtësinë?

Me mire se Zoti i Henes, Hubal = Allah = Dialli.

Is Hubal The Same As Allah?

Mos aktro si femije, se e din edhe ti vet se je gabim, por kreyeneqesia juaj nuk lejon ta pranoje :D

Une s'mund t'ua ndryshoje konceptin per Zotin, qe e mbeshtetni se transformimi i "Allahut" nga nje hyjni pagane ne Zotin e te gjithe monoteisteve. :cool:
 
Top