Ku shkoi $1?

Karamele Zana

Anëtar i Nderuar
Ka disa versione te ndryshme ky tregimi, po sjell ate qe degjova te fundit.

3 shoqe vendosin te rrine ne nje dhome hoteli qe kushtonte $30. Keshtu secila nga ato dha $10. Pasi paguan, vajzat u ngjiten lart. Menaxheri i hotelit vendosi t'i japi vajzave oferten ditore duke i kthyer mbrapsh $5 (dhoma ate dite kushtonte $25). Nis nje nga punetoret lart qe t'u ktheje atyre kusurin. Ai vete mbajti $2 dhe i ktheu vajzave nga $1 seciles.

Vajzat menduan se paguan $9 secila.
$9 x 3 = $27 + $2 (qe i mbajti punetori) = $29.

Ku shkoi $1?

:--P
 

BeniT

Donatorë
Titulli: Ku shkoi $1?

Nje dollar ka qene taks :p
Mqns dhoma ate dite kushtonte $25 atehere seciles do ti takon te te paguante nga 8.33 x 3 = 25 , , i kane bere llogarite gabim vajzat , mesa duke paskan qene bjonde :p:p
 

MasteR

I'm offline
Pe: Ku shkoi $1?

Ai vete mbajti $2 dhe i ktheu vajzave nga $1 seciles. 2 ai + 3 vajzat nga 1 bejne 5 dhe 25 baraz 30
 

alberto

Waiting for...
Titulli: Ku shkoi $1?

Gabimi qendron se:
$9 x 3 = $27 + $2 (qe i mbajti punetori) = $29, e qe duhet te jete:

$9 x 3 = $27
$27 - $2 (qe i mbajti punetori) = $25.
$25+$5(qe eshte dashur te ju kthehen vajzave)=$30.
 

Karamele Zana

Anëtar i Nderuar
Titulli: Ku shkoi $1?

Ne fakt ne fillim dhe une kam qene ne dileme, dhe ju djema e keni gjetur.

Ideja e ketij problemi nuk eshte se ku vajti me te vertete $1, por tek menyra sesi tregohet nje problem matematikor (ose ne ndonje fushe tjeter).

Por ata qe e kane treguar, me ate qellim e kane treguar, per ngatarrese. Po ta besh seprapthi sic the dhe ti Albert dhe Master -> 25 dhoma, plus 2 qe u dha bakshish = 27 plus 3 qe ato e marrin mbrapsh, 30.
 
Top