Kujdes kur zemëroheni mund të pësoni atak kardiak

Një zënkë në familje, një keqkuptim në punë apo një situatë trafiku e rënduar, janë të gjitha shkaqe të majftueshme për të rritur në nivele të larta zemërimin. Megjithatë zemërimi i tepërt është një faktorët kryesorë që çojnë në infarkt. Sipas studimit të kryer nga spitali “Royal North Shore” në Sidney thuhet se disa orë pas një shpërthimi inati propabiliteti i një ataku kardiak është 8 më i lartë se zakonisht.

Gjithashtu edhe krizat e ankthit rrisin rrezikun e një infarkti 9 herë më shumë. Sipas statistikave dhe personave të përfshirë në studim, shumë prej tyre pranojnë se kanë kaluar një situatë mjaft të nderë dhe të nervozuar përpara se të pësonin infarkt. Mekanizmi është I njëllojtë me atë të provokuar nga një aktivitet fizik shumë i theksuar.

Në çaste zemërimi zemra nis të rrahë më fort, tensioni rritet, koronariet shtrëngohen dhe rritet propabiliteti i thyerjes të pllakave aterosklerotike të mbushura me kolesterol, një ndër shkaktarët kryesorë të infarkteve. Tek disa persona diçka e tillë ndodh disa ditë pas zemërimit të tepruar tek të tjerë që në atë çast.

Gjithashtu edhe stresi dhe ankthi janë factor ndikues në një atak kardiak. Për këtë arsye është e këshillueshme të evitohen sa më tepër të jetë e mundur situatat e zemërimit, të ankthit dhe stresit.
163011.jpg
shqiptarja.com
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Titulli: Kujdes kur zemëroheni mund të pësoni atak kardiak

Levo ekziaton nje teme e tille ( o pak a sh e tille) tek "Te ndryshme" nga Arfenilla
 
Titulli: Kujdes kur zemëroheni mund të pësoni atak kardiak

Kerkoj ndjese me perkulje te thelle Arfenilles dhe antareve te forumit.Ju lutem te vazhdoni te kryeni detyren tuaj.
Kerkoj ndjese perseri dhe flm per mirekuptimin dhe bashkepunimin tuaj :p
 
Top