Kujdes se çfarë blini! A e dini domethënien e etiketave në pemët dhe perimet që i bli

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Kujdes se çfarë blini! A e dini domethënien e etiketave në pemët dhe perimet që i blini?

d_1483511593-419789.jpg


Kur blini pemë dhe perime në dyqane, a i keni vërejtur disa ngjitës në to? Nëse po, a e dini domethënien e tyre?

Nëse numri i etiketës fillon me 3 apo 4

Nëse numri i etiketës në ndonjë frutë fillon me 3 ose 4, duhet të dini se prodhimi është i kultivuar në gjysmën e dytë të shekullit të 20-të dhe se në atë frutë janë përdorur plehra artificialë, transmeton Telegrafi.

Në rast se numri fillon me 9

Në rast se etiketa përmban kod 5-shifror me numrin 9, atëherë prodhimi është kultivuar në mënyrë tradicionale për mijëra vite dhe këto produkte janë të njohura si organike. Në këtë produkt nuk janë përdorur pesticide dhe plehra.

Në rast se fillon me numrin 8

Produktet e modifikuara gjenetikisht zakonisht përmbajnë shifra pesëshifrore që fillojnë me numrin 8.

Prandaj, duke i ditur këto, duhet të filloni të keni më shumë kujdes se çfarë po blini dhe çfarë po konsumoni.
b;thealbanian.
 

BoOoMBaStiCk

Il Silenzio
V.I.P
Titulli: Kujdes se çfarë blini! A e dini domethënien e etiketave në pemët dhe perimet

Kujdes se çfarë blini! A e dini domethënien e etiketave në pemët dhe perimet që i blini?

d_1483511593-419789.jpgNë rast se fillon me numrin 8

Produktet e modifikuara gjenetikisht zakonisht përmbajnë shifra pesëshifrore që fillojnë me numrin 8.

Prandaj, duke i ditur këto, duhet të filloni të keni më shumë kujdes se çfarë po blini dhe çfarë po konsumoni.
b;thealbanian.

@Nevertiti, mund te me shpjegoni kete piken e fundit "..me numrin 8"?
Po ju pyes juve qe e keni postuar, e keni kuptuar dhe e keni vlersuar te rendesishem ta ndanit me ne ´Forumoretvirtual´.
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Titulli: Kujdes se çfarë blini! A e dini domethënien e etiketave në pemët dhe perimet

@Nevertiti, mund te me shpjegoni kete piken e fundit "..me numrin 8"?
Po ju pyes juve qe e keni postuar, e keni kuptuar dhe e keni vlersuar te rendesishem ta ndanit me ne ´Forumoretvirtual´.

dfgfgfffffffffffffffffffff.jpgProduktet Gjenetikisht të Modifikuara janë ndër produktet më të përhapura në tregjet tona, kjo për shkak se kostoja e prodhimit është më e ulët se produktet e rritura në mënyrë natyrale.

Duke qenë se përmbajtja e produkteve OMGJ është e pashëndetshme për organizmin e njeriut, këshillohet që konsumi i këtyre produkteve të jetë i ulët ose të mos konsumohen.

Ka disa mënyra për të dalluar nëse një produkt është OMGJ ose jo, që nga tezgat dhe stendat e dyqaneve, pa pasur nevojë të hapet produkti.

Shumica e ushqimeve, si fruta, perime etj., kanë pulla, të cilat prodhuesi i vendos për të informuar blerësin e parë, pra shitësit. Nëse do të vërejmë këto pulla, do të shohim se aty shkruhen disa numra, që janë të ndryshëm nga produkti në produkt.

Nëse numri është me 5 shifra dhe fillon me numrin 9, atëherë ai produkt është bio, pra i rritur në mënyrë natyrale.

Nëse numri është 4 shifror dhe fillon me 4, do të thotë se produkti është rritur me pesticide dhe kimikate.

Kurse numri që është 5 shifror dhe fillon me numrin 8 tregon se produkti është OMGJ.

Prandaj, herën tjetër që do të blini produkte që janë bazë për vaktet tuaja, shihini me kujdes çdo të dhënë që jepet për produktin.


Ja mjaftou nga ana im, me kete shpjegim qe gjeta ne internet dhe une,e kerkova per ju! :)
Mund ta kishit kerkuar dhe vete.
Shenim;Ju si antar i ;FORUMITVIRTUAL- munde te sillni tema me cilsore dhe me te kuptueshme,dhe ne do ishim shume te kenaqur!
Ajt me te mira!
 
Redaktimi i fundit:

BoOoMBaStiCk

Il Silenzio
V.I.P
Titulli: Kujdes se çfarë blini! A e dini domethënien e etiketave në pemët dhe perimet

@Nevertiti, nuk te bera verejtje mbi ate cfare ke sjell, i bera verejtje atij qe e ka shkruar ne Shqip qe e kish shkruar shume te komplikuar sipas meje.
Faleminderit ty qe qenke munduar.
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Titulli: Kujdes se çfarë blini! A e dini domethënien e etiketave në pemët dhe perimet

Jemi sh te zene per te pare nese ka zbritje e jo etiketa.

Artikull materialist!
 
Top