Kush është Hermafrodita?

Lauri

Anunnak
"Hermafrodita e Fjetur" është një skulpturë mermeri në madhësi natyrore të njeriut (1.69)që përshkruan karakterin e mitologjisë Greke Hermaphroditus, i biri i Hermes dhe Afërditës. Ka shembuj të shumtë antikë dhe kopje moderne; më e famshmja është ajo që ndodhet tani në Muzeun e Luvrit, në të cilën statuja shtrihet në një dyshek posaçërisht të skalitur nga Gian Lorenzo Bernini.
FB_IMG_1600769350333.jpgHermafrodita Borghese në mermer grek, kopje romake e shekullit të 2-të pas Krishtit nga një origjinal helenistik i shekullit II para Krishtit, restauruar në 1619 nga David Larique. Dysheku i bërë me mermer nga Carrara (Toscana) i bërë nga Gianlorenzo Bernini në 1619 me kërkesë të Kardinalit Borghese.

Çfarë do të thotë hermafrodit?
Kuptimi midis biologjisë dhe psikikës.
Biologjikisht, termi "hermafrodit" do të thotë që organet seksuale mashkullore dhe femërore janë të pranishme në të njëjtin individ: në praktikë, hermafroditizmi (ose monoizmi) është fenomeni me të cilin një individ (i çdo specie) mund të riprodhohet, njëkohësisht ose më pas, të dy organet mashkullore dhe femërore.

Përmbledhje dy Lauri anunnak :)
1200px-Borghese_Hermaphroditus_Louvre_Ma231_n4.jpg

hermafrodit-1.jpg
474a47464a1bdf426aceb014992baff0.jpg
 

Ragnar

Anëtar i ri
Staf në FV.AL
@Lauri ne skulptur duket sikur te jet trans, nuk po ja shohim dy organet, ose ai skulptori ka harru me ja bere tjetren :D
 

Lauri

Anunnak
A mund t’i rezistoni tundimit për të parë soft butësinë e dyshekut të hermafroditës.??
Dysheku dhe jastëku që Gian Lorenzo Bernini gdhendi në mermer për hermafroditës e fjetur.
FB_IMG_1612717085989.jpg
FB_IMG_1612717079870.jpg
 
Top