Kush ka qenë Gulami?

Lezione_universitaria_nel_Medioevo-905x395.jpg

Gulami ka qenë sundimtar i Arbërisë në mesin e shek.XIII.

Sundonte në kohën e konfliktit midis perandorit të Nikesë Joan Duka Vataces dhe despotit të Epirit Mihail II Engjëlli, konflikt që u zhvillua në trevat shqiptare.

Gulami me ushtrinë e tij ishte rreshtuar përkrah Mihailit II.

Më 1253 perandori bizantin e ftoi të kalonte në anën e tij duke u nisur edhe nga fakti që midis Gulamit dhe familjes perandorake kishte lidhje farefisnie.

Ky fakt flet për mundësinë që Gulami të ishte një pasardhës i Dhimitrit të Arbërit.

Mori pjesë përkrah bizantinëve në luftën që u zhvillua për qytetin e Devollit.

Pas fitores së korrur, perandori nuk e njohu Gulamin si sundimtar të Arbërisë, por vendosi aty një qeveritar bizantin, çka u bë shkak për shpërthimin e kryengritjes së Arbërisë më 1257-1259.

Dita
 
As une, me ngjan si emer indian
Po e ndjek në Youtube Alessandro Barbaro_n Lev.
Prof barbero është një arkiv i gjallë. Të mahnit me gjëra të padëgjuar kurrë, dhe janë zbulime që i bën nga arkivat. Që do thotë: të dokumentuara, sado absurd të duket një argument.
 
Per Sulajmanin e Madherishem do na hapni ndonje teme se ala jam tu qajt mu kput shpirti qe vdiq sot tek filmi.
Sot kisha një orë leksion për sulltan Soliman il magnifico. Sulltani më i adhurueshëm në P Osmane
Ndoshta nuk është i njëjti me telenovelën tënde ?

 
Sot kisha një orë leksion për sulltan Soliman il magnifico. Sulltani më i adhurueshëm në P Osmane
Ndoshta nuk është i njëjti me telenovelën tënde ?

Ohhh tashuria ime . sado i keq te kete qene une prap e dua shume lol
 
Per mua ky Sulejmani nuk ka qene burre i mire, i preu koken shokut te vet te femijerise, Ibrahim Pashes qe supozohet se ishte shqiptar nga Parga(e sigurt eshte qe fliste shqip qe ne femijeri e deri kur vdiq).
E kishte edhe kunat palé.
Sa bukur i binte violines Ibrahimi?

Poshte Sulejmani
Rrofte Ibrahimi?
 
Per mua ky Sulejmani nuk ka qene burre i mire, i preu koken shokut te vet te femijerise, Ibrahim Pashes qe supozohet se ishte shqiptar nga Parga(e sigurt eshte qe fliste shqip qe ne femijeri e deri kur vdiq).
E kishte edhe kunat palé.
Sa bukur i binte violines Ibrahimi?

Poshte Sulejmani
Rrofte Ibrahimi?

Do i kete kapur ndonjeren nga grate e shumta Ibroja se s'ka mundesi?
 
Per mua ky Sulejmani nuk ka qene burre i mire, i preu koken shokut te vet te femijerise, Ibrahim Pashes qe supozohet se ishte shqiptar nga Parga(e sigurt eshte qe fliste shqip qe ne femijeri e deri kur vdiq).
E kishte edhe kunat palé.
Sa bukur i binte violines Ibrahimi?

Poshte Sulejmani
Rrofte Ibrahimi?
Epo Ibrahimi mos e krrunte me Hyrremin

Une do thoja si ka mundesi qe mbyti djalin e vet?!!!
 
Top