Kushtonte 3 milionë euro, toni i kaltër bie në rrjetë; e hedhin sërish në det

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Kushtonte 3 milionë euro, toni i kaltër bie në rrjetë; e hedhin sërish në det

ippppppppppppp.jpg


Një ton i madh blu, që peshonte 270 kg dhe ishte i gjatë tetë metra e gjysmë, është raportuar si një prej peshqve më të mëdhenj të kapur në brigjet e Irlandës gjatë këtij viti, por pavarësisht se vlente miliona paund, ai u la i lirë sërish në det.

Peshku mund të kishte vlerë e 3 milionë eurove. Ato janë në mesin e disa anijeve në brigjet jugore dhe perëndimore të Irlandës që marrin pjesë në një program kapje dhe lëshimi për të ndihmuar në krijimin e numrave të stokut që zvogëlohet për tonët blu.


David Edvard nga Court Cac Charter me qendër në Courtmacsherry kapi peshkun tre milje drejt jugut në Irlandën e Jugut. Edvard tha se toni blu është shumë i zakonshëm në Gjirin Donegal.

“Ata janë më të pazakontë këtu, por kanë tendencë të jenë shumë më të mëdha kur paraqiten. Ky është i pari i kapur në jug të Gjirit të Donegalit këtë vit dhe me të vërtetë ishte një peshk i madh” – shpjegoi ai.
4-37-640x1137-1-576x1024.jpg


©Copyright Gazeta SHQIP
 
Top