Larja e dhëmbëve menjëherë pas të ngrënit është e dëmshme

MasteR

I'm offline
brushing-teeth-heart-health-e1339263602323.jpg

Hulumtuesit amerikanë janë mëse të bindur se larja e dhëmbëve vetëm gjysmë ore pas të ngrënit të vaktit mund të çojë në shkatërrimin e ndjeshëm të smaltit të dhëmbëve dhe si pasojë në thërmimin e tyre. Veçanërisht i rëndësishëm është ushqimi që ne përdorim, transmeton ZR njoftimin.
Nëse një person pi pije të ëmbla të gazuara apo çfarëdo lloj lëngjesh të tjera tharta, atëherëë acidi që përmbajnë ato gërryen smaltin e dhëmbëve. Megjithatë, në mungesë të faktorëve të tjerë që dëmtojnë shëndetin e dhëmbëve, ata kanë aftësi të rikuperohen.
Në qoftë se personi pas përdorimit të pijeve të tilla brenda gjysmë ore lan dhëmbët, acidet depërtojnë në shtresat më të thella të strukturës së dhëmbëve, gjë kjo që çon në akumulimin e grimcave të ushqimit në vrimën e krijuar dhe në prishjen e dhëmbëve (karies).
 

MasteR

I'm offline
Pe: Larja e dhëmbëve menjëherë pas të ngrënit është e dëmshme

se mer burimin e nxjerr me **
 

GLOOM

Catch me if you can...
Pe: Larja e dhëmbëve menjëherë pas të ngrënit është e dëmshme

Ca nuk po na nxjerrin tani...
 
Top