#LënguKarrotës në Mëngjes

#LënguKarrotës në Mëngjes
images (11).jpeg

Vlerat e pa imagjinuara të lëngut të Karrotës.

Karrota luan një rol vendimtar në sistemin tonë imunitar. Ajo nuk ka kolesterol dhe ka fuqi të madhe për të shkatërruar qelizat e para kancerogjene te njerëzit.

Karrota e ushqen organizmin me beta karoten, vitaminat A, C dhe B, bakër, kalçium, mangan, fosfor dhe antioksidantë.

Të pasura me Vitaminën A

Është e ditur se karrotat janë shumë të pasura me vitaminën A. Një gotë lëng karrote mund t’ju jap rreth 80% të konsumit të kësaj vitamine. Siç e dini, vitamina A është e mirë për sytë, kështu që konsumi i rregullt i lëngut mund të ndihmojë në ruajtjen e një vizioni të mirë. Për më tepër, vitamina A është e nevojshme për zhvillimin e indeve, veçanërisht ato brenda kockave tuaja.

Të pasura me Vitaminën C

Lëngu i karrotave është i pasur me vitaminën C. Pirja e një gote lëng karrotash mund të ju jap rreth 35% të konsumit të rekomanduar ditor të kësaj vitamine. Vitamina C është e dobishme për shumë procese brenda trupit. Njëra përfshin prodhimin e kolagjenit në lëkurë, dhëmbë, eshtra dhe mukozë.

Të pasura me kalium

Lëngu i karrotave përmban kalium. Kaliumi është mineral i rëndësishëm për ruajtjen e balancit të lëgjenve në qelizat e trupit. Gjithashtu është e nevojshme që lëvizja e muskujve të mos bëhet problem. Me mjaft minerale në trup mund të shmangni hipokalemi, spazma të muskujve, puçrra fytyre dhe lëkurë të thatë. Një gotë lëng karrote jep 10% të sasisë së përditshme të

Ja disa nga përfitimet që kemi nga konsumimi i një gote me lëng Karote çdo dit:

1. Rritja e antioksidantëve

2. Redukton rrezikun e kancerit

3. Redukton rrezikun e sëmundjes së zemrës

4. E dobishme për sytë

5. Është e mirë për dhëmbët

6. Rigjeneron lëkurën

7.Pastron dhe detoksifikon Mëlçin.

8.Kuron Infeksionet.

9.Përmirëson shëndetin e Kockave.

10.Redukton Kolesterolin.
 
Top