Libra të rinj

Arfenilla

Themelues i Forumit
libra-te-rinj-2-qershor-2014.jpg

Libra të rinj të prezantuar nga Shqip

Gillian Flynn

Vajza e zhdukur
Përkthyes: Taulant Hatia
Botimet: “Bota Shqiptare”
اmimi: 1000 lekë

Një mëngjes të ngrohtë vere në North Karthëxh, Misuri, Niku dhe Emi kishin përvjetorin e pestë të martesës. Ishin bërë gati dhuratat e rezervimet, kur gruaja e bukur dhe e zgjuar e Nikut zhduket nga shtëpia e tyre buzë lumit Misisipi. Bashkëshorti Nik Djun, as ia ka idenë për greminën e thepisur ku po rrëshqet falë mendjes së mprehtë të gruas së tij, por vetëm duke lexuar e kuptuar copëza nga ditari i saj, e zbulon rrezikun. Nën trysninë në rritje të policisë dhe mediave – si dhe të prindërve krenarë të Emit – djali i artë kalon nëpër një varg të pafundmë gënjeshtrash, mashtrimesh dhe sjelljesh të pahijshme. Niku duket i pavendosur, i tërhequr dhe i hidhëruar – po a është vërtet vrasës? Me të motrën, Margon, që i rri pranë, Niku përsërit që është i pafajshëm…
lista-e-deshriave-te-mia.jpg
Gregoire Delacourt

Lista e dëshirave të mia

Përktheu: Blerta Hyska

Botimet: “Pegi”

اmimi: 500 lekë

Zhoslina (Zho) jeton në një qytezë të vogël në Francë. Ajo ka një dyqan të vogël tekstilesh dhe ka rritur dy fëmijë. Kohët e fundit ka filluar të pyesë veten se çfarë ndodhi me gjithë ëndrrat që kishte kur ishte shtatëmbëdhjetë vjeç. A mund të kishte qenë ndryshe jeta e saj? Pastaj ajo fiton lotarinë, 18.5 milionë euro për të qenë të saktë, dhe papritur gjithë mundësitë e kësaj bote shpalosen para saj. Por ajo vendos të mos e ndajë me askënd këtë lajm të mirë, as me bashkëshortin e saj, të paktën për pak kohë. Me çekun e fshehur diku në shtëpi, ajo fillon të bëjë një listë të të gjitha gjërave që mund të bëjë me ato para. اfarë do të donte ajo të ndryshonte vërtet nga jeta e saj? Me mbi gjysmë milion kopje të shitura vetëm në Francë dhe i përkthyer në 27 vende të botës, ky roman i dytë i Grégoire Delacourt-it njohu një sukses të jashtëzakonshëm ndërkombëtar.B EXPRES
 
Top