Libri i E.A.Poe qe parashikoi te ardhmen

Shkrimet e tija më shumë se një herë dolën të jenë të vërteta, por kjo ishte shumë për të qenë rastësi.

Edgar Allan Poe ishte një poet dhe shkrimtarë i historive të shkurtra, shkruante ese dhe gjithashtu krijuesi i historive detektive, shkruan lajmi.net.

poe-600x360.jpg

Mirëpo ai mund të ketë qenë gjithashtu një udhëtarë mes kohëve. Tingëllon absurde, apo jo? Epo pasi ta lexoni këtë artikull nuk do të mendoni ashtu…

Poe e botoi një libër të quajtur “The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket” në vitin 1838 që bëhej fjalë për përmbytjen e një anije.


Në novelën e Poe, 4 persona mbijetuan përplasjen dhe për mos të vdekur nga uria, ata vendosën të hedhin short se kush do të bëhet ushqim për të tjerët.

Njëri prej të mbijetuarve, që përfundoi duke u kanibalizuar nga të tjerët, ishte Richard Parker. Poe tha se ishte një histori e vërtetë, mirëpo askush nuk kishte dëgjuar këtë histori më parë.

48 vite më vonë, në vitin 1884 një anije u përmbyt, dhe pati vetëm 4 të mbijetuar që u deshën të ushqehen në njërin prej tyre.

Ata vendosën se kush do të jetë ushqim me anë të shortit, dhe viktima ishte një djalosh i quajtur RICHARD PARKER.


Gazeta Express
 
Top