Logjike

Alchohole

Moderator!
3 djem dhe 2 vajza.

iken nje djale ngelin 2 djem 2 vajza

iken nje vajze ngelin 3 djem 1 vajze

Gabim.Kur thot 2 here me shume i bie x2.
Pra nese jane 2 vajza here 2 i bie 4 :).
2x2=4
ose 2x3=6

Kur thu here do te thote shumezim jo plus 2 :).
Sdi sa isha i kjart.Pergjigjja eshte 4 djem e 3 vajza.
Kur iken djali mbesin 3 djem 3 vajza.
Kur iken vajza mbesin 4 djem 2 vajza pra 2x2=4 :).
 

prodigious

I perjashtuar
Gabim.Kur thot 2 here me shume i bie x2.
Pra nese jane 2 vajza here 2 i bie 4 :).
2x2=4
ose 2x3=6

Kur thu here do te thote shumezim jo plus 2 :).
Sdi sa isha i kjart.Pergjigjja eshte 4 djem e 3 vajza.
Kur iken djali mbesin 3 djem 3 vajza.
Kur iken vajza mbesin 4 djem 2 vajza pra 2x2=4 :).

ktu eshte problemi se nuk eshte qartesuar mire puna e kesaj 2 here me shume. une e di se dy here me shume se 1 eshte 3 si dhe 1 here me shume se 1 eshte 2.
 

kitrra 123

plak gjufurrak
Familja kishte 12 anetare. Brenda dites kjo familje shpenzonte 12 kilograme buke.

1 Burrë brenda dites shpenzonte: 2 kilogram
1 Grua brenda dites shpenzonte: 0.5 kilogram ( 500 gram )
1 Femije brenda dites shpenzonte: 0.25 kilogram ( 250 gram )

Sa burra, sa gra dhe sa femije kishte kjo familje 12 anetareshe ? :gjujpeshk:
 

ikud

Antar Aktiv
Gabim.Kur thot 2 here me shume i bie x2.
Pra nese jane 2 vajza here 2 i bie 4 :).
2x2=4
ose 2x3=6

Kur thu here do te thote shumezim jo plus 2 :).
Sdi sa isha i kjart.Pergjigjja eshte 4 djem e 3 vajza.
Kur iken djali mbesin 3 djem 3 vajza.
Kur iken vajza mbesin 4 djem 2 vajza pra 2x2=4 :).

shume mire e ke shpjeguar keshtu eshte prodigious
nese nuk eshte keshtu te lutem vertetoje prodigious
 

ikud

Antar Aktiv
Familja kishte 12 anetare. Brenda dites kjo familje shpenzonte 12 kilograme buke.

1 Burrë brenda dites shpenzonte: 2 kilogram
1 Grua brenda dites shpenzonte: 0.5 kilogram ( 500 gram )
1 Femije brenda dites shpenzonte: 0.25 kilogram ( 250 gram )

Sa burra, sa gra dhe sa femije kishte kjo familje 12 anetareshe ? :gjujpeshk:

pergjigja eshte keshtu
5 burra - 10 kg buke
1 grua - 0.5 kg buke
6 femij - 1.5kg buke
_________________
gjthsej bejn 12 kg buke
pershendetje
 

Alchohole

Moderator!
shume mire e ke shpjeguar keshtu eshte prodigious
nese nuk eshte keshtu te lutem vertetoje prodigious

Ikud,
Nese e ke me mua se e ke shtypur Citimin tim e ke thene emrin e tjeter kuj.Ate e kam vertetuar dhe ska qka mi shty mo kit problem u zgjidh problemi ;).


Prodigus
Kur themi 2 here me shume nese eshte numri e marrim shembull 4.

2 here 4=8
Nuk behet 2 here 4 =6

Nese thu i shtojme edhe 2 atehere i bie 4+2=6
Sdi sa isha i kjart :).
 

ikud

Antar Aktiv
me sa duket ti Alchohole nuk ke kuptuar une kam shtypur citimin tend per me i tregu prodigious qysh eshte e drejt
sepse ai qysh ka than normal nuk vlen per kete arsye i thash edhe do te verteton
pershendetje
 

Xhelal Tahiri

Antar Aktiv
Le te jeet x numri i djemva dhe y numri i vajzave. Kur nga x largohet nje djale fitojme numer te barabarte te djemve dhe vajzave, pra x-1=y kurse kur ne x kthehet nje djale dhe nga y largohet 1 vajze fitojme dy here me shume djem se sa vajza, d.m.th x+1=2(y-1).
Pra kemi sistemin: x-1=y ^ x+1=2(y-1), Duke i zbritur ane per ane eliminohet x-i, fitojme -2=-y+2 d.m.th y=2+2=4 pra kemi 4 vjaza, pra y=x-1 ose x=y+1=4+1=5.
Gjithsej kemi 5 djem dhe 4 vajza.
 

ikud

Antar Aktiv
Titulli: Logjike

nuk eshte keshtu detyra eshte e sakt qysh e kemi zgjedh me mheret
tuyng klm
 
Top