Luani dhe Miu

Karamele Zana

Anëtar i Nderuar
Luani dhe miu

Një ditë luani ishte shtrirë në hijen e një lisi e flinte. Një mi i vogël kaloi mbi shpinën e madhe të luanit dhe filloi t'ia hajë veshin. Luanit i doli gjumi dhe e kapi menjëherë miun e vogël.
- Si guxon ti, micrrak, të kalosh mbi shpinën time?! - ia priti luani dhe u bë gati t'ia shtypte kokën me shputën e tij të madhe.
- Me fal kësaj here, të lutem! Une gabova. Tjetër herë nuk e bëj më këtë gabim - tha miu.
Luani e fali.
Pas disa ditësh luani ishte ngatë rruar në rrjetën që kishin lë shuar fshatarët për të zë në bishat e malit. Luani bë rtiste sa mundte dhe askush nuk i afrohej për ta ndihmuar.
Kur dëgjoi miu, të cilit luani ia kishte falur jetën, vrapoi menjëherë tek ai. Me dhëmbët e tij të mprehtë ia brejti litarët dhe e shpëtoi luanin.
- Sa gjëra të cuditshme ndodhin në këtë botë! - tha luani. Më liroi miku ik i vogël.

Kjo siper eshte nga Leximi, por eshte dhe filmi vizatimor me luanin dhe miun (pak me ndyrshe)

[youtube]D3wRv8tJoOs[/youtube]
[youtube]fcy4qUmshfU[/youtube]
 
Redaktimi i fundit:
Top