Lulja çudibërëse që shëron çdo sëmundje dhe ‘ngjall të vdekurit’

Arfenilla

Themelues i Forumit
Tian shan xue lian ose Herba Saussureae Involucratae konsiderohet si eliksir i jetës. Ajo është një lule shumë e rrallë, që rritet në male, në mes të dëborës. Kryesisht ajo mund të gjendet në malet 3 000 metra mbi nivelin e detit në malet e Tibetit.

Sipas mjekësisë tradicionale, kjo lule e rrallë është në gjendje të shërojë çdo lloj sëmundje. Një ilaç, që sipas legjendave kineze, mund të ngjallë edhe të vdekurit,.

Legjenda kineze kanë lartësuar të mirat lules së rrallë të bardhë gjetur në malet me dëborë por tashmë laboratorët në Shangai dhe Hong Kong po punojnë për zbulimin e një ilaçi me anë të kësaj luleje. Ilaçi pritet të shërbejë për të trajtuar sëmundjet e zemrës.

“Kjo lule për qindra vite është përdorur në Tibet dhe Indi për shërimin e shumë sëmundjeve ndërsa në Kinë është përdorur kryesisht për sëmundjet e zemrës”, thotë kardiologu Li Guiron. “Kam tetë vite që po punoj për një ilaç kundër sëmundjeve të zemrës dhe që nuk ka efekte anësore”, shton ai alb.
 

Morena

...Δʝɛя...
Titulli: Lulja çudibërëse që shëron çdo sëmundje dhe ‘ngjall të vdekurit’

Nje here thuhet legjende nje here e kane perdoru..
Ama do ishte gje e bukur :)
 
Top