Lutjet Themelore

BeniT

Donatorë
Ne emer te Atit e te Birit e te Shpirtit Shenjt. Amen.


Ati yne, qe je ne qiell, u shenjterofte emri yt,
ardhte Mbreteria jote, u befte vullnesa jote:
si ne qiell, ashtu ne toke!
- Buken tone te perditshme na e jep sot.
Na i fal fajet tona, si i falim ne fajtoret tane.
E mos na ler te biem ne tundim, por na liro nga i Keqi. Amen.


Te Falemi Mari, hirplote, Zoti me Ty!
E bekuar je mbi te gjitha grate,
e i bekuar fryti i barkut tend, Jezus!
- Shenjta Mari, Nena e Tenzot,
lutu per ne mekataret,
tash e ne fill te vdekjes sone. Amen.

Lavdi Atit, e Birit e Shpirtit Shenjt!
- Si ka qene ne fillim, ashtu tash
e pergjithmone e jetes. Amen.
 

BeniT

Donatorë
Lutja per te vdekur

Jepua, o Zot, pushimin e pasosur!
- E u ndrite drita e pambaruar!
Pushofshin ne paqe!
- Ashtu qofte!O Jezusi im, na i fal mekatet tona, na shpeto prej flakes se ferrit, e coji ne qiell te gjithe shpirtrat, por sidomos ata, qe kane me shume nevoje per meshiren tende.Puna e pendimit

O Zoti im, po me vjen keq me gjithe zemer
per te gjitha mekatet qe i kam bere:
se kam bjerre parrizin, kam merituar ferrin.
Por me fort po me vjen keq se te kam fyer Ty,
o e Mira e pambaruar,
qe kaq fort me ke dashur.
Meshire, o Zot! Me fal, o Zot!
Po te jap fjalen, me ndihmen tende,
se s'do te fyej me kurre.
Amen.
 

BeniT

Donatorë
BESOJ NE HYJIN,
Atin e gjithpushtetshem,
Krijuesin e qiellit e te tokes.

E ne Jezu Krishtin,
Birin e tij nje te vetmin, Zotin tone,
i cili u zu per virtyt te Shpirtit Shenjt.
U lind prej Virgjres Mari.
Pesoi mundimet nen Poncin Pilat.
U vua ne kryq, vdiq e u varros.
Zbriti mbi ferr.
Te treten dite u ngjall se vdekuri.
U ngrit ne qiell.
Rri ne ane te djathte te Tenzot,
Atit te gjithpushtetshem.
Andej do te vije
per te gjykuar te gjallet e te vdekurit.

Besoj ne Shpirtin Shenjt,
Kishen e shenjte Katolike,
shoqerine e shenjterve,
faljen e mekateve,
ngjalljen e te vdekurve
dhe jeten e pasosur. Amen.
Lutja e mengjesit

O Zoti im, po te falenderoj sepse me ke ruajtur sonte. Po te jap fjalen se sot, me ndihme tende, nuk do te fyej me asnje mekat. Gjithcka te bej e gjithcka te vuaj ne kete dite - dua te bej dhe te vuaj per dashuri tende e si eshte qellimi i Zemres se Jezu Krishtit, qe behet fli per ne nè Meshen e shenjte.
O Zot i gjithpushtetshem, qe na e dhe fatin te presim kete dite, na ruaj me pushtetin tend, qe sot mos te biem ne asnje mekat, por le te te rrjedhin fjalet tona e le te drejtohen mendimet dhe veprat tona per te kryer gjithhere drejtesine tende. Neper Krishtin, Zotin tone. Amen.
Lutja e mbremjes

Zoti i gjithpushtetshem dhe i meshirshem na dhashte nje nate te qete dhe nje mbarim te mire!
Eja, po te lutemi, o Zot, ne kete banesen tone e deboji te gjitha pritat e armikut. Engjejt e shenjte te tu le te banojne ne te dhe te na ruajne ne paqe! E bekimi yt qofte gjithmone me ne. Neper Krishtin, Zotin tone. Amen.
 

jana80

Super Moderator
para buke.

Ate po te kerkoj bekimin tend ne edhe ketij ushqimi qe kemi marre fale bujaris tende
neper krishtin zotin tone amen!
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Puna e pendimit
Eja, po të lutemi, o Zot, në banesën tonë e dëboji larg të gjitha pritat e armikut;
engjëjt e tu të shenjtë le të banojnë në të dhe të na ruajnë në paqe.
E bekimi yt qoftë gjithmonë me ne. Nëpër Krishtin, Zotin tonë. Amen!

Jezu Krisht, Shenjtja Mari, Shenjti Jozef,
– juve po jua fal zemrën e shpirtin tim.
Jezu Krisht, Shenjtja Mari, Shenjti Jozef,
– ju më dilni zot në fill të vdekjes sime.
Jezu Krisht, Shenjtja Mari, Shenjti Jozef,
– në paqe me ju qoftë vdekja ime.

pentimento-810x540.jpg
 

jana80

Super Moderator
Puna e pendimit
Eja, po të lutemi, o Zot, në banesën tonë e dëboji larg të gjitha pritat e armikut;
engjëjt e tu të shenjtë le të banojnë në të dhe të na ruajnë në paqe.
E bekimi yt qoftë gjithmonë me ne. Nëpër Krishtin, Zotin tonë. Amen!

Jezu Krisht, Shenjtja Mari, Shenjti Jozef,
– juve po jua fal zemrën e shpirtin tim.
Jezu Krisht, Shenjtja Mari, Shenjti Jozef,
– ju më dilni zot në fill të vdekjes sime.
Jezu Krisht, Shenjtja Mari, Shenjti Jozef,
– në paqe me ju qoftë vdekja ime.

Shiko fotografinë 30651

puna e pendimit eshte kjo :

O Zoti im, po më vjen keq me gjithë zemër për të gjitha mëkatet që i kam bërë.
Se kam bjerrë parrizin dhe kam merituar ferrin.
Por më fort se të kam fyer Ty, o E mira e pambaruar,
që kaq fort më ke dashur.
Mëshirë, o Zot! Më fal, o Zot!
Po të jap fjalën, me ndihmën tënde, që mos të fyej më kurrë. Amen!
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
puna e pendimit eshte kjo :

O Zoti im, po më vjen keq me gjithë zemër për të gjitha mëkatet që i kam bërë.
Se kam bjerrë parrizin dhe kam merituar ferrin.
Por më fort se të kam fyer Ty, o E mira e pambaruar,
që kaq fort më ke dashur.
Mëshirë, o Zot! Më fal, o Zot!
Po të jap fjalën, me ndihmën tënde, që mos të fyej më kurrë. Amen!

Ndoshta ka dy versjone. Duhet pare...
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Mirėsia jote qoftė ngushellimi im, sipas fjalės qė i ke dhėnė shėrbėtorit tėnd.
Ardhshin tek unė dhembshuritė e tua tė mėdha dhe kėshtu paca mundėsi tė jetoj, sepse ligji yt ėshtė kėnaqėsia ime.
 

jana80

Super Moderator
download.jpg
sot ishte simboli i larjes se kembeve ne kujtimin e krishtit qe lan kembet e pjetrit ( pikerisht te pjetrit)
dhe ky xhest na meson te perulemi perpara te tjereve ...

neser lutjet drejtohen per ato qe sjan me ne mesin tone...
 
Zoti e falte dhe e udhezofte cdo shpirt te krijuar nga Ai .
Zoti eshte fales per roberit e Tij qe kerkojne falje , pendohen dhe permisohen ne jeten e tyre . Por , Zoti eshte edhe sanksionues per zullmqaret dhe mendjemedhenjet qe nuk pranojne asnje shpallje me mijera vite .
 
Top