Mal i i Kilimanxharos

MasteR

I'm offline
13600154_1714094932178540_6991556739911080652_n.jpg


Mali i Kilimaxharos , eshte nje mal me tre konet e tij vullkanike "Kibo", "Mawenzi", dhe "Shira", dhe eshte nje vullkan i fjetur ne Tanzani. Ky eshte mali me i larte ne Afrike, dhe ngrihet rreth 4877 metra (16,001 kembe), baza e saj eshte 5.895 metra (19,341 kembe) mbi nivelin e detit. Ngjitja e pare ne kete majen e ketij mali eshte regjistruar nga Hans Meyer dhe Ludvig Purtscheller ne vitin 1889. Mali eshte pjese e Parkut Kombetar Kilimaxharo dhe eshte nje destinacion i madh ngjitje.
Mali ka qene subjekt i shume studimeve shkencore
 
Top