Maloket me origjine Turke njollosin imazhin e Shqiperise.

Libertas

Antar Aktiv
Turqit me nenshtetesi shqiptare po njollosin imazhin e Shqiperise:


Kur do vi dita qe keta tipa do ti ekstradojme ne Turqi. Sa te felliqur qe jane: Shtiren si shqiptare! Jane emigrante te mbetur ne Shqiperi qe nga koha e pushtimit…Emrat dhe mbiemrat e tyre e tregojne qarte…

Marre nga shekulli.com.al

Gjykata e Camdenit në Nju Xhersi ka dënuar me burgim të përjetshëm dy vëllezërit Duka, për komplot ndaj bazës ushtarake Fort Dix në afërsi të Nju Xhersit.

Gjykata vendosi burgim të përjetshëm për Dritan Duka (28), Elvir Duka (23), ndërsa për vëllain e tretë të tyre Shain Duka (26) pritet që sot të shpallet vendimi i gjykatës. Të tre emigrantët janë me origjinë nga Dibra e Madhe dhe një kohë të gjatë po jetonin dhe punonin në SHBA. Përveç tyre janë edhe dy të akuzuarit e tjerë shtetasi turk Serdar Tartar (23) dhe Mohamad Ibrahim Shneuer (22) nga Jordania, ndaj të cilëve poashtu sot pritet shpallja e vendimit nga paneli i gjykatësve.
 

Libertas

Antar Aktiv
Akuza i ngarkon ata për komplot ndaj një baze ushtarake amerikane, Fort Dix, e cila merret me përgatitjen e rekrutve, në tetor të vitit të kaluar janë shpallur fajtorë nga një juri prej 11 vetash.

Gjatë procesit të hetimeve janë marrë në pyetje 50 dëshmitarë, ndër të cilët më vendimtare ishin dëshmitë e dy emigrantëve shqiptarë Agron Abdullai dhe Besnik Bakalli. Akuza me 26 faqe është e mbështetur nga një aktakuzë, e lexuar që në ditën e parë të arrestimit të tyre një vit më parë. Në rastin e të pandehurve për sulmin kundër Fort Dix, shpallja e tyre fajtorë mund edhe t’i çojë të akuzuarit deri në burgim të përjetshëm. Avokati i kësaj çështjeje e hedh përsëri poshtë akuzën, duke thënë se klientët e tij nuk kanë pasur në asnjë mënyrë si “qëllim ndonjë komplot kundra bazës ushtarake në Fort Dix, për të cilën akuzohen, po t’u referohemi provave. Të përfshirë në këtë çështje është edhe një informator i FBI-së, me origjinë shqiptare.
 

Libertas

Antar Aktiv
Emigrantët u arrestuan në vitin 2007 pas një survejimi të FBI dhe CIA. Gjatë procesit gjyqësor që ka zgjatur tetë javë, prokurorët kanë përcaktuar se bëhet fjalë për radikalë islamik dhe se ata kishin planifikuar sulm të organizuar për të vrarë ushtarë amerikanë në bazën amerikane ushtarake Fort Dix që gjendet 60 kilometra në largësi të Nju Xhersit.


--- Shprehuni lirshem -----

Doni ende te jeni nje shtete me keta fundurina? Erdhi koha te ndahemi.
 
Top