Maqedoni, ajri i ndotur e shkurton jetëgjatësinë e qytetarëve për 25 vjet

Maqedoni, ajri i ndotur e shkurton jetëgjatësinë e qytetarëve për 25 vjet
Personat që ndërruan jetë si rezultat i ajrit të ndotur, mesatarisht u është shkurtuar jetëgjatësia për 25 vjet, që është një tregues serioz për këdo që është i ekspozuar ndaj ndotjes ekstreme të ajrit.
Qytetarët e Shkupit dhe Tetovës janë më të prekurit. Këtë e tregojnë hulumtimi nga Instituti për Shëndet Publik.

Nga ajri i ndotur çdo vit ndërrojnë jetë 1.205 persona në Shkup dhe në Tetovë 265 qytetarë.
Banka Botërore më herët theksoi se shpenzimet vjetore të vendit, për shkak të dëmeve shëndetësore mesatarisht arrin në 750 milion dollarë.
/Telegrafi
1579462382378.png
 
Last edited by a moderator:
Per bese gazetat tona nuk jane normal. Jo rralle nuk dine as cfare shkruajne?!
A e kuptojne more keta cfare dmth. me shkurtu jetegjatesine per 25 vjet??? :rolleyes: :eek: :rolleyes:
 
Per bese gazetat tona nuk jane normal. Jo rralle nuk dine as cfare shkruajne?!
A e kuptojne more keta cfare dmth. me shkurtu jetegjatesine per 25 vjet??? :rolleyes: :eek: :rolleyes:
Shkupi eshte qyteti nga me te ndoturat ne bote. Pjes e madhe te popullsis semuren nga semundjet kronike. Spitalet Jane mbyshur nga femijet qe jane semur nga asma
Eshte hapur dhe spitali ne Kozle per femije posacerisht per semundjet e mushkerit te bardha.
 
Shkupi eshte qyteti nga me te ndoturat ne bote. Pjes e madhe te popullsis semuren nga semundjet kronike. Spitalet Jane mbyshur nga femijet qe jane semur nga asma
Eshte hapur dhe spitali ne Kozle per femije posacerisht per semundjet e mushkerit te bardha.
Nuk thashe se nuk eshte por te shkurtohet jeta mesatare e qytetareve te nje vendi (ne kete rast Maqedonise) per 25 vjet jep me kuptu se jetegjatesia ne ate vend eshte 50 vjet.
Pra besoje se jetegjatesia ne Maqedoni eshte diku mbi 70 vite.
 
Nuk thashe se nuk eshte por te shkurtohet jeta mesatare e qytetareve te nje vendi (ne kete rast Maqedonise) per 25 vjet jep me kuptu se jetegjatesia ne ate vend eshte 50 vjet.
Pra besoje se jetegjatesia ne Maqedoni eshte diku mbi 70 vite.
Mbaj mend nje rast, isha te spitali I femijeve ne kozle dhe nje femij ne moshen 3 vjecare luftonte per jete dhe ne fund doktoret nuk I dhan mo shpres nenes per femijen ,dhe ajo tere kohen qante dhe fjalet e saj ishin: na I mbyten femijet . ..
Ajri eshte katastrof , gjith qyteti eshte ne tym
Dhe ai tymi thithet nga qytetaret.
 
Top