Matematik

Jeta

Anëtar i Respektuar
pse qdo numer ne fuqin 0 eshte 1 ? ju lutemi tregoni se nuk po muj me dit faleminderit.
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Matematik

(B ne fuqi x) / (B ne fuqi y) = B ne fuqi ( x-y)
Tani nqs themi qe x=y= 2 ( mund te jet cdo numer), do te kemi (B ne fuqi 2)/(B ne fuqi 2)= ( B*B )/( B*B )= 1 poe ne te njejten kohe kemi dhe = B ne fuqi 2-2 =>> B ne fuqi 0... e cila jep nje


B mund te jet cdo numer, dhe x dhe y po ashtu. Une i mora thjesht per shembull.
Por x duhet te jet = me y qe te japi fuqine 0!
 

Shoku_vjeter

Anëtar i Nderuar
Titulli: Matematik

Eshte sistem referimi i fuqive exponenciale. Eshte lene me marveshje matematikore pasi fuqia si koncept fillon nga 1. smund te kete fuqi 0. eshte thjesht nje marveshje exponenciale matematikore.
 

Hartini

Antarë i Respektuar
Titulli: Matematik

Ashtu si tha Aleksus eshte , eshte si marrveshje se ne fakt fuqia 0 ska kuptim.
 
Top