matematike probleme

ada al

Antarë i ri
albi ble nje liber nje loder nje cokollate.libri dhe lodra kushtuan 1520 leke.libri dhe cokollata kushtuan 620 leke.lodra me cokollaten kushtuan 1200 leke.gjej sa kushtoi libri ,sa kushtoi lodra dhe sa kushtoi cokollata?
 

GLOOM

Catch me if you can...
Pe: matematike probleme

X1+X2 = 1520
X1+X3 = 620
X2+X3=1200
Zgjidhet sistemi,qe dmth shpreh X1 ne varesi te X2 shpreh dhe X3 ne varesi te X2 pastaj i zevendeson te gjitha tek ekuacioni i dyte...
X2=1050
X1=470
X3=150
Kaq del zgjidhja....
 
Top