“Mbajini VETËM për vete këto gjëra!” Disa këshilla të të urtëve të Lindjes

Të urtët e Lindjes na kanë lënë shumë mësime. Dhe po ndajmë me ju disa nga këto mësime nga bota orientale:

1. Mos i ndani limitet e trupit tuaj me të tjerët

A e dini kur keni dhimbje, lodhje apo vështirësi në kryerjen e aktiviteteve të caktuara? Nëse është e mundur, mos e ndani këtë me të gjithë. Trupi është diçka shumë personale dhe duhet të mësoni të jeni të fortë dhe të jetoni me të pa keqardhje.

2. Mos u mburrni për veprimet tuaja më bamirëse

Nëse ndihmoni dikë, duhet ta bëni për dashuri dhe jo të mburremi. Egoja mund të stimulojë këtë qëndrim të tmerrshëm, por shmangiuni sa më shumë arrogancës. Përveç se jeni në një situatë shumë të ndërlikuar, gjithashtu mund t’i bëni të tjerët të turpërohen dhe të ndihen të poshtëruar.

3. Asnjëherë mos zbuloni se çfarë po planifikoni për të ardhmen tuaj

Diskutimi për atë që synoni të bëni në të ardhmen mund të çojë në një zhgënjim të madh: dorëzimin. Njerëzit mund të jenë shumë negativë dhe t’ju çojnë drejt diskreditimit të ëndrrave tuaja. Mbani sekrete midis jush dhe Zotit. Kur gjithçka është në rregull, festoni me ata që doni.

4. Shmangni mburrjet për guximin dhe vlerën tuaj

Kur dikush është i admirueshëm, njerëzit e dallojnë kollaj, nuk është e nevojshme të mburremi. Ajo që merrni duke u mburrur dhe promovuar veten tuaj nuk është aspak pozitive.

5. Mos thoni të gjitha problemet që keni në jetën tuaj personale

Ka nga ata që përhapin, madje edhe në rrjetet sociale, problemet me të cilat përballen. Mos harroni se është shumë e rëndësishme t’i mbani për vete. Kur flasim shumë, ne rrezikojmë të zbulojmë sekrete ose të jemi shumë të goditshëm nga ata që dëgjojnë.

6. Mos e humbni kohën duke folur keq për të tjerët

Kur flasim keq për të tjerët, ne zbulojmë shumë më tepër për veten sesa për ata që pretendojmë. Për më tepër, mjedisi bëhet i rëndë dhe mendja mbushet me mendime të këqija.

bota.al
 

Moonlight

With or Without u
Staf në FV.AL
  1. Shmangni mburrjet për guximin dhe vlerën tuaj
Kur dikush është i admirueshëm, njerëzit e dallojnë kollaj, nuk është e nevojshme të mburremi. Ajo që merrni duke u mburrur dhe promovuar veten tuaj nuk është aspak pozitive.
Kte psh e kam vdekje ...po hic se duroj :(
 

Legally_Sweet

Ain’t no sunshine when she’s gone
Staf në FV.AL
Mbajini per vete dashuroret dhe mos i nxirrni neper rrjete sociale se kur ndaheni mbas 6 muajsh, duam me dit ne te tjeret, ca ndodhi, pse ndodhi, si ndodhi :p
 

Xhelozi

Staf në FV.AL
Sekreti zgjat derisa te takosh shoku/shoqen e ngushte
Aa ndersa per mburrje e kena marak na shqiptart se jo per gjo po e kena pak si n'gjak 🤷‍♂️
 
Top