Mënyra të reja për të "djegur" dhjamin e tepërt

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Mënyra të reja për të "djegur" dhjamin e tepërt

Mjekët mendojnë se shkaqet kryesore të shtimit në peshë, janë katër: së pari, ushqimi joracional, lëvizjet e pakta, ekuilibri i çrregulluar në jetën e përditshme, d.m.th., një reagim jo adekuat ndaj streseve, gjumi i tepërt, sidomos gjate ditës dhe, marrja e preparateve hormonale. Po si mund të shpëtojmë nga pesha e tepërt? Ja disa mënyra të thjeshta. Mënyra e parë: Dhjami mund të “shkrihet” fare mirë nëpërmjet disa ushtrimeve që kanë si bazë frymëmarrjen: duhet të marrësh frymë thellë dhe aktivisht, gjithmonë me hundë. Filloni ngadalë dhe shtojeni ritmin vazhdimisht, duke i shëmbëllyer, si të thuash, një lokomotive kur niset për udhëtim. Pas një cikli prej tridhjetë frymëmarrjesh të tilla, pushoni pak. Këtë ushtrim duhet ta përsëritni pesë herë në mëngjes dhe në mbrëmje.
peshavrapimi.jpg

Mënyra e dytë: Të pini ujë të ngrohtë: Sa herë që ndjeni uri, në vend të që të hani, pini një gotë me ujë të ngrohtë, ku keni hedhur paraprakisht një lugë mjaltë dhe disa pika lëng limoni ose uthull molle.
ujipirja.jpg

Mënyra e tretë: Me anë të ushqimit. Ja thelbi i saj: në ditën e parë duhet të hani vetëm mish të zier, në të dytën të pini vetëm kos, në të tretën të hani vetëm mollë, në të katërtën të ushqeheni vetëm me peshk, në të pestën të hani vetëm oriz, në të gjashtën vetëm lakror me lakra, në të shtatën, pulë të zier.
Pas një jave filloni përsëri nga e para. Kjo dietë nuk duhet të vazhdojë më shumë se dy javë, brenda të cilave ju do të bini 7 kilogramë.
gruamish.jpg

Këshilla e fundit: Mos u mundoni të hiqni menjëherë mbipeshën. Mbani parasysh së është më i mirë mjekimi gradual me metoda të natyrshme, sesa kurimi i menjëhershëm me mjete drastike.
Telegrafi
 
Top