Merimangat gjigante mbulojnë plotësisht bregliqenin

Hera

Banned
[h=1]Merimangat gjigante mbulojnë plotësisht bregliqenin[/h]
marim-401x267.jpg
Një rrjet i madh rrjetash merimange që shtrihen rreth 500 metra kanë mbuluar një liqen në Greqi dhe qytetin përreth, duke e bërë atë të duket si një makth i vërtetë.

Fotografi vendas Giannis Giannakopoulos ka publikuar në rrjetet sociale disa imazhe të mrekullueshme të rrjetave të dendura, të cilat përfshijnë një mori merimangash dhe mbulojnë një sipërfaqe alarmante toke në Aitoliko, Greqi.

Siç tregojnë fotografitë, vegjetacioni, rrugët dhe ndërtesat në të gjithë qytetin janë të mbuluara me gjëra të bardha që ngjan si një gëzof.

Rrjetet janë krijimi i qindra mijëra merimangave të gjinisë Tetragnatha-krijesa të vogla që nuk maten më shumë se 1 cm.

Aracnidet shpesh quhen “merimangat e gjata” për shkak të trupave të tyre të zgjatur.

Ndërsa prania e tyre nuk është e pazakontë, vendasit në përgjithësi nuk i shohin ato në këto shifra të frikshme. Shkencëtarët fajësojnë temperaturat dhe lagështirën si shkaqe kryesore për mbipopullimin e zonës me këto insekte.

Ky fenomen është shumë i rrallë dhe mund të ndodhë në distanca kohore nga 1 deri në 3 vite.

Ndërsa faqet janë pak të frikshme, merimangat e shumta nuk janë të dëmshme për njerëzit.

Në fakt, prania e tyre është në të vërtetë e dobishme për shkak të faktit se ato reduktojnë popullsinë e mushkonjave.
 
Top