* Mikroekonomia *

WxP

Hidrauliku
Mikroekonomia është degë e ekonomisë e cila studion se si individët, konsumatorët dhe kompanitë marrin vendime për ti shpërndarë (harxhuar) resurset e kufizuara, kjo paraqet në mënyrë tipike veprimin e tregut ku shiten dhe blihen produktet, pra ku ndeshen oferta dhe kërkesa.
Mikroekonomia analizon se si këto vendime dhe sjellje ndikojnë në ofertën dhe kërkesën e të mirave dhe shërbimeve, që përcaktojnë sasinë e ofrimit dhe kërkimit si dhe çmimin që ndërlidhet me ofertën dhe kërkesën, pra analizon ndikushmërinë e ofertës dhe kërkesës në çmimin si dhe ndikimin e çmimit në ofertën dhe kërkesën. Kjo në të vërtetë thjesh analizon se si njerëzit sillen me paratë, kohën dhe burimet.
Qëllimi i mikroekonomisë është të analizojë mekanizmat e tregut që përcaktojnë çmimin relativ të produkteve dhe shërbimeve si dhe shpërndarjen e burimeve të kufizuara përmes alternativave të shumta. Gjithashtu mikroekonomia analizon dështimet e tregut, kur tregu dështon në ofrimin e rezultateve efektive.

Qellimi i kesaj dege, me pak fjale, eshte te shpjegoje se si te perdorim sa me mire leket qe kemi ne dispozicjon, duke konsideruar qe ne si konsumatore kemi shume nevoja dhe preferenca te ndryshme, dhe mund te bejme zgjedhje te ndryshme....

Pyetja ime eshte, po ju si i harxhoni leket??
kur keni me pak leke ne dispozicjon, nga cfare hiqni dore me lehte?

une pshll zakonisht preferoj te harxhoj leket (tani qe jam studente dhe me mbajne prinderit) duke dale me shoqerine dhe duke blere ndonje gje personale qe me duhet, ama kur buxheti bie, direkt filloj te rralloj vajtjet ne diskoteke dhe vazhdoj t blej gjerat kryesore qe me sherbejne me teper...
 

E3

Anëtar i Nderuar
Nje teme e Mikroekonomise dhe askush ende seshte pergjigjur
WXP paske dhen shpjegim per micron po kur fillojne ato te tjerat pastaj monopolisti diskriminues dhe i zakonshem qe jan vetem 20 faqet e fillimit pa le kur te kalosh ne macro economi
:(
x momentin jam papune
dhe plotesoj kerkesat qe me duhen menjehere
pastaj kafe,clube,qef sa do ti rrallosh nga pak prape...
sa te rregulloj orarin me shkollen qe na eshte bere ferrrrr pastaj shofim per pune
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Nje teme e Mikroekonomise dhe askush ende seshte pergjigjur
WXP paske dhen shpjegim per micron po kur fillojne ato te tjerat pastaj monopolisti diskriminues dhe i zakonshem qe jan vetem 20 faqet e fillimit pa le kur te kalosh ne macro economi
:(
x momentin jam papune
dhe plotesoj kerkesat qe me duhen menjehere
pastaj kafe,clube,qef sa do ti rrallosh nga pak prape...
sa te rregulloj orarin me shkollen qe na eshte bere ferrrrr pastaj shofim per pune


LOL
Une monopolistin e kam tek faqet e fundit!LOL
Kjo do te thote se librat ne shqiperi shkojne 40 faqe! :D
 

E3

Anëtar i Nderuar
eh libri jone ashu eshte
ka 10 vjet dhe seshte bere nje i ri ende
eshte TRAJTIM MODERN sipas studenteve te ekonomikut qe kan mbaruar ne 91 dhe e kan perkthyer nga Hal.R.Variansa per kete monopolisti fillon diku te 300 ndersa libri eshte me 535 faqe
 

Loyalty

Anëtar i Nderuar
eh libri jone ashu eshte
ka 10 vjet dhe seshte bere nje i ri ende
eshte TRAJTIM MODERN sipas studenteve te ekonomikut qe kan mbaruar ne 91 dhe e kan perkthyer nga Hal.R.Variansa per kete monopolisti fillon diku te 300 ndersa libri eshte me 535 faqe

Ehe, edhe juve TRAJTIMIN MODERN ja u kane bere 40 faqe...Pse nuk thua ti, qe studentet e '90 e paskan kapur thelbin e lendes!

Tek ne 30 faqe jane te shkruara vetem per te shpjeguar konceptin e kerkeses dhe ofertes...:)
 

E3

Anëtar i Nderuar
po prandaj srri njeri per te bere shkolle ketu
e fut sala pastaj mikun kucin dhe macin per te plotesuar kuotat e mbetura bosh
sis jon le shume per te deshiruar
 
Top