Mosha ideale për të lindur

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Shkenctarët nga kolegji mbretëror I obstetrisë dhe gjinekologjisë( Në Britaninë E Madhe) këshillojnë se mosha më optimale për një femër për të lindur është 20 deri në 35.
bebe.jpg
Ata kryen një studim të gjatë dhe provuan se shancet për dështim, lindje të parakohshme, lindjet me operacion dhe komplikacione të tjera të ndryshme gjatë lindjes janë më të mëdha pas moshës 35 vjecare. Për më tepër, një femër nën 35 vjec ka 31% shans për të pasur një fertilizim invitro të sukseshëm, ndërsa femra mbi 42 kanë më pak se 5 %.
Shkenctarët e kanë kryer këtë studim pasi kanë vënë re tendencën e femrave për të lindur midis moshës 35 dhe 45, periudhë pasi kanë bërë karrierë dhe janë martuar.beauty
 

abstraction

Carpe Diem
po gjithashtu dhe per meshkujt Lol, nuk duhet te presin shume psh te shkoj mashkulli nja 40 vjec. E nxjerr materialin dhe ai me difekte. Ne moshe mire qe u punon thuaj. :D
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Per meshkujt po ashtu maja e moshes eshte tek 30-35, sic dhe tek femrat...
Por meshkujt kan "dhuraten" qe prodhojne spermatozoid tere jeten ( mbas pubertetit), edhe nqs cilesia dhe sasia nuk eshte e njejta ne pleqeri....
 

Opium

Dyrrah
Me mir te lindi femra ne nje mosh tek 30. Pasi esht ven re qe dhe trupi i saj deformohet.
Shum gra pas lindjen nuk mbajn dieta apo trupin ne forum dhe kjo sjell dhe deformime ose rritje ne pesh :)
 
Top