Mposhtni oreksin me ushtrime

Erblinaa

Anëtar i ri
Mposhtni apetitin me ushtrime
اfarë duhet të bëni në orët e pasdites kur ju kap uria dhe cila është mënyra më e mirë për ta mposhtur apetitin: ushtrimet trupore, një pije me pak sheqer apo puding? Rekomandimet janë me ushtrime trupore, pasi që ato e zvogëlojnë apetitin, ndërsa pijet me sasi të vogël sheqeri dhe ngrënia në sasi të vogël e shtojnë apetitin.
Një grup vullnetarësh me tepricë kilogramësh në një periudhë tremujore kanë ushtruar vazhdimisht duke vozitur ‘biçikletën e dhomës’ dhe duke ecur nëpër trakë. Rezultatet kanë treguar se si rezultat i ushtrimeve ata kanë ngrënë më pak.

Kjo shpjegohet me faktin se me anë të ushtrimeve rritet niveli i proteinës BDNF, e cila zvogëlon apetitin. Sa më i latë të jetë niveli i BDNF-së në gjak aq më pak konsumohen kaloritë dhe humbja e kilogramëve është më e madhe.


telegrafi/
 
Top