Mrekullia e labirintit të Uellsit (VIDEO)

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Kopshti i vendosur në veri të Uellsit është më i madhi në botë. Ai është i ndërtuar në formën e një labirinti dhe vizitohet nga qindra njerëz çdo ditë, për mirëmbajtjen e tij përkujdeset vetëm një njeri.


Giovanni Jakov kujdestari i këtij labirinti, thotë se ideja për të bërë këtë i ka lindur kur ka parë një të tillë në Librin Guinness të Rekordeve.

Sipërfaqja e këtij labirinti mbulon pothuajse një hektar tokë, ndërsa gjatësia e përgjithshme e "mureve" të labirintit është pesë kilometra. Vizitorët që shkojnë në "Conëy Valley" thonë se shpenzojnë deri në katër orë duke u përpjekur që të arrin në qendër të labirintit dhe më pas që të dalin.

Shikoni imazhet se sa shumë gjëra interesante mund të shohesh në këtë labirint. /albeu.
 
Top