Mrekullitë turistike më të famshme në botë

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Për njerëzit që i kanë vizituar ato janë vende të mahnitshme të krijuara nga vetë natyra të tilla, nga njeriu, apo nga koha siç është erozioni. Nëse keni ëndërruar ndonjëherë të shëtisni planetin në një ditë të vetme, atëherë pa dyshim që do t’u drejtoheni “Ishujve të Botës”.
Me vendndodhje në bregdetin e Dubait, këto ishuj të çuditshëm bëjnë pjesë në 300 ishujt e krijuar nga dora e njeriut dhe që kanë formën e të gjitha kontinenteve të globit. اdo ishull është rreth 150 mijë metra katror. Distanca nga secili ishull është rreth 100 metra. Sidoqoftë, gjithë ishujt mbulojnë një sipërfaqe prej 9 kilometrash të gjatë dhe 6 të gjerë. Gjithashtu është krijuar dhe një breg prej 232 kilometrash. Në total, gjithë vlerat e ishujve të botës është 14 miliardë dollarë.
Ndërkohë vlera e ishujve varion nga 14 deri në 20 milionë dollarë. Ndërkohë, që një ishull është akoma në shitje për 250 milionë dollarë. Një mrekulli tjetër natyrore janë shkallët në Manila. Nëse mendoni se të ngjisni shkallët e pallatit tuaj është e lodhshme, atëherë duhet të vizitoni shkallët natyrale, Beanue Rice Terraces në Manila. Këto shkallë gjigande janë cilësuar nga vizitorët si mrekullia e tetë e botës. Pak pamje janë aq imponuese sa Shkëmbi i Gjibraltarit, një gur gëlqeror i cili qëndron si lapidar në Gadishullin Iberik. Shkëmbi quhet nganjëherë “Shtylla e Herkulit” dhe ky formacion gjigand gjeografik është rezultat i i përplasjes së pllakave tektonike ndërmjet Evropës dhe Afrikës përpara rreth 55 milionë vitesh.
Periudha e akullnajave është akoma gjallë falë parkut natyror “Franz Josef Glacier” në Zelandën e Re. Ajo çka e bën këtë vend të veçantë, është se konsiderohet si mjedisi akullnajor më dramatik në botë. Aty ku dikur ka pasur ujë, turistët tani mund të sodisin shkëmbinjtë stalaktikë e stalagmitet. Për shkak të përmasave të saj të mëdha, njerëzit kanë arritur të shohin vetëm një të dhjetën e shpellës “Carlsbad” në Meksikë.
1."World Islands"
Dubai,
Emiratet e Bashkuara Arabe

Nëse keni ëndërruar ndonjëherë të shëtisni planetin në një ditë të vetme, atëherë pa dyshim që do t'u drejtoheni "Ishujve të Botës". Me vendndodhje në bregdetin e Dubait, këto ishuj të çuditshëm bëjnë pjesë në 300 ishujt e krijuar nga dora e njeriut dhe që kanë formën e të gjitha kontinenteve të globit.
2."Banaue Rice Terraces"
Filipine

Nëse mendoni se të ngjisni shkallët e pallatit tuaj është e lodhshme, atëherë duhet të vizitoni shkallët natyrale, Beanue Rice Terraces në Manila. Këto shkallë gjigande janë cilësuar nga vizitorët si mrekullia e tetë e botës.
3. "Shkëmbi i Gjibraltarit
Gjibraltar

Pak pamje janë aq imponuese sa Shkëmbi i Gjibraltarit, një gur gëlqeror i cili qëndron si lapidar në Gadishullin Iberik. Shkëmbi quhet nganjëherë "Shtylla e Herkulit" dhe ky formacion gjigand gjeografik është rezultat i i përplasjes së pllakave tektnike ndërmjet Evropës dhe Afrikës përpara rreth 55 milionë vitesh.
4. "Franz Josef Glacier"
Zelanda e Re

Periudha e akullnajave është akoma gjallë falë parkut natyror "Franz Josef Glacier" në Zelandën e Re. Ajo çka e bën këtë vend të veçantë, është se konsiderohet si mjedisi akullnajor më dramatik në botë.
5. "Shpella Carlsbad",
Malet Guadalupe,
Nju Meksiko

Aty ku dikur ka pasur ujë, turistët tani mund të sodisin shkëmbinjtë stalaktikë e stalagmitet. Për shkak të përmasave të saj të mëdha, njerëzit kanë arritur të shohin vetëm një të dhjetën e kësaj shpelle.
6. "Pylli i gurëve",
Kinë

Banorët lokalë e konsiderojnë si "mrekullinë e parë të botës" këtë zonë me gurë gëlqerorë që kanë marrë forma të ndryshme nga erozioni 270 vjeçar.
7. "B15",
Antarktidë

Deri para pak kohësh, B15 ishte ajsbergu më i madh i botës, me përmasat e Xhamajkës. Por pas nëntorit të vitit 2003 kur u nda në dy pjesë çmimi i vendit të parë i ka kaluar ajsbergut C19A.
8. "Kodra Magnetike"
Kanada

Kjo çudi gjeografike është zbuluar në vitin 1930, kur motoristët raportuan se tërhiqeshin drejt kodrës së qytetit edhe pse i kishin motërët e fikur.t
9. "Kodra Silbury"
Angli

Banorët në Uiltshaier në Angli krenohen se pirgu më i madh i dheut i krijuar nga njeriu që në lashtësi ndodhet pikërisht në vendin ku ata banojnë.
10. "Fairy Chimneys"
Turqi

Erozioni, jo gjithnjë ka efekte negative. Në Turqi, ai ka bërë mrekulli duke krijuar një prej pamjeve më tërheqëse për turistët. Shtëpitë janë gdhendur nga këto formacione shkëmbinjsh, duke formuar një pamje spektakolare.
to
 

fcbesia

Anëtar i Respektuar
1."World Islands"
Dubai
the_world_dubai.jpg2."Banaue Rice Terraces"
Filipine
BANAUE-RICE-TERRACES-715556.jpg


3. "Shkëmbi i Gjibraltarit
Gjibraltar
gibralter.jpg


4. "Franz Josef Glacier"
Zelanda e Re
franz20josef20glacier201.jpg


5. "Shpella Carlsbad",
Malet Guadalupe,Nju Meksiko
Carlsbad-Caverns-New-Mexico.jpg6. "Pylli i gurëve",
Kinë
China20Stone20Forest20photo20collag.jpg


7. "B15",
Antarktidë
b15_1.jpg


8. "Kodra Magnetike"
Kanada
xx010526-v6.jpg


9. "Kodra Silbury"
Angli
Silbury_page_1_image.jpg


10. "Fairy Chimneys"
Turqi
untitled-4.jpg
 

METi

-=EdoLorEli=-
ju dy lartë, komplimente për temat që hapni, defnitivisht jeni njësha :).
Edhe kjo temë shumë interesante si pothuajse të gjitha temat që hap sweety.
 
Top