Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.s.

Love

βeℓℓe â๓e
Enez - Në punimet arkeologjike që vazhdojnë në nënprefekturën Enez të Edirnesë është gjetur një kishë e periudhës së shekullit të 6-të p.e.s. e ndërtuar nga mbreti i Romës për vajzën e tij.

f1_22kisha1345627603.jpg


Në gërmimet arkeologjike në Enez marrin pjesë edhe shkencëtarë të huaj.

Në histori Enez-i njihet me emrin Ainos.
Gërmimet vazhdojnë për të gjetur gjurmë të qytetërimeve të ndryshme në këtë vendbanim të lashtë, që fillojnë me qytetërimin Trak e vazhdojnë me atë trojan, gjenovez, romak, bizantin dhe osman.
Burimi: kohaditore
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pe: Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.s.

Kishë Katolike? Apo çfarë?

Pa tjeter duhet te jete katolike perderisa i perket asje perjudhe. Ndarjet mes krishterve kane ardhe shume me vone!
(mednim personal pa baze)
 

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Pe: Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.s.

Pa tjeter duhet te jete katolike perderisa i perket asje perjudhe. Ndarjet mes krishterve kane ardhe shume me vone!
(mednim personal pa baze)

Sa e kuptoj unë matematikën kjo i bie 600 vjet para erës sonë?
 

gafi

Anëtar i Nderuar
Titulli: Pe: Titulli: Pe: Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.s.

Sa e kuptoj unë matematikën kjo i bie 600 vjet para erës sonë?

nese e keni mire e me te vertete ashtu eshte siq ju thoni atehere diqka nuk shkon ne kete artikull. mendoj qe gabimi i bere eshte kjo shprehja "para eres se re" . ndoshta eshte gabim drejt shkrimor.
 

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Pe: Titulli: Pe: Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.s.

nese e keni mire e me te vertete ashtu eshte siq ju thoni atehere diqka nuk shkon ne kete artikull. mendoj qe gabimi i bere eshte kjo shprehja "para eres se re" . ndoshta eshte gabim drejt shkrimor.

Po de , kjo i bie rreth 600 vjet para Krishtit!
 

gafi

Anëtar i Nderuar
Titulli: Pe: Titulli: Pe: Titulli: Pe: Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.

Po de , kjo i bie rreth 600 vjet para Krishtit!

qe po del se ne ate koha ska ekzistu feja e krishtere fare, prandaj edhe thash ka mundesi qe ka mundesi qe ai te jete gabim dhe te shkruan shekulli 6 i e.s. e jo "kishë e shekullit 6 p.e.s."
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Pe: Titulli: Pe: Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.s.

Sa e kuptoj unë matematikën kjo i bie 600 vjet para erës sonë?

Une e konsiderova "pas eres sone". Si mund te quhet kishe perpara krishtit. lool
ps. matematika nuk eshte opinjon ..;)
 

gafi

Anëtar i Nderuar
Titulli: Pe: Titulli: Pe: Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.s.

Une e konsiderova "pas eres sone". Si mund te quhet kishe perpara krishtit. lool
ps. matematika nuk eshte opinjon ..;)

lauri ne nuk po e mohojne dhe nuk kemi qellim te fyejme aske por kete shprehje "p.e.s" e dijme qe i bie "para erse sone", ndersa kjo shprehje " e.r" i bie "eres sone"
 

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Pe: Titulli: Pe: Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.s.

Une e konsiderova "pas eres sone". Si mund te quhet kishe perpara krishtit. lool
ps. matematika nuk eshte opinjon ..;)

Harrova që ti nuk përdor matematikën për llogaritje.

Thuhet para eres sonë ose para erës së re
dhe të erës sonë. Pas erës sonë ende s'ka ndodhë!
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.s.

Po kapeni si kodra mas bregut. Ricky pytjen absurde e ke bere ti,se ishte kishe katolike 600 vjet para lindjes se Krishit. Dhe une ju riferova 600-es pas Krishitit. Kete e kuptove mire edhe ti, por ke deshire te mbulosh gafen tende me ate te te tjerve...;)
(me nje ane gabimin tim, do thoja mekanik para eres sone me ate "re")
 

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Në Turqi zbulohet një kishë e shekullit 6 p.e.s.

Po kapeni si kodra mas bregut. Ricky pytjen absurde e ke bere ti,se ishte kishe katolike 600 vjet para lindjes se Krishit. Dhe une ju riferova 600-es pas Krishitit. Kete e kuptove mire edhe ti, por ke deshire te mbulosh gafen tende me ate te te tjerve...;)
(me nje ane gabimin tim, do thoja mekanik para eres sone me ate "re")

Djali i mirë. Sinqerisht nuk e dij dmth e fjalës gafë, por
po të them sinqerisht nuk jam këtu as të ta humb kohën ty
e as timen. Zakonisht jam serioz në biseda dhe gjithashtu pres
përgjigje serioze e jo kili-mili duke u zgërdhyer.

Ti mund të mendosh ç'të duash por p.e.s. kuptohet pra erës sonë
ose para Krishtit dhe logjikisht që çdo njeri mund të hutohet nga kjo.
 
Top