Neuroma akustike

sensuu

sweet
Neuroma akustike

Një neuromë akustike është një tumor beninj i rrallë i trurit. Tumori i cili rritet mbi një nerv të trurit në afërsi të veshit mund të shkaktojë probleme me dëgjimin dhe balancimin dhe mund të shkaktojë tinitus (zhurma në veshë). Në shumicën e rasteve shkaku është i panjohur. Neuromat akustike zhvillohen ngadalë dhe rrallë janë kërcënuese për jetën. Trajtimi është zakonisht me kirurgji, por radioterapia gjithashtu mund të përdoret.
Shkaku i shumicës së neuromave akustike është i panjohur. Rreth 7 në 100 neuroma akustike shkaktohet prej neurofibromatozës të tipit të dytë(NF2). NF2 është një sëmundje shumë e rrallë gjenetike që shkakton tumore beninje të sistemit nervor. Ajo prek rreth 1 në 350,000 njerëz. Pothuajsë çdo kush që ka NF2 zhvillon një neuromë akustike në të dy nervat akustik.

305186_264553160329413_175016331_n.jpg


ALMEDICUS
 
Top