Nga mendesia shqipetare neper breza

sheki

Anëtar i ri
Njani e kish pasë in kuder e jam ban kater klysh.
Tue bisedue me grue thonë, haj e po ua ngjesim emrat.Mirë,thon.
Burri po I thot grues nxhitja ti këlyshit t’parë, e gruja ja nxhet emrin:
-Shka jam tue ba s’je tue dit gja
Burr jam ngjet emrin këlyshit tee dytë:
- Besa jam tue ditë po s’po kam shka me ba.
Gruja jam ngjet emrin klyshit tee tret:
-Shka kam ba s’kam me ba ma.
Burrija jam ngjet emrin klyshit tee katert:Kush a mësue s’mund me harrue dhe e knoj in kangë me tee gjatë:

Morje nira ku len dielli
Vjen ni ditë e del tymi.

Morje mira kah del hana
Vjen in ditë e i lam tana.
 

sheki

Anëtar i ri
AS NALETI S’MENON MA KEQ SE NJERIU
tee vorfnit per fëmij.Ni nat çohet naleti n’syret tee
New in katun ish kanë një njeri I pasur e afer ti in fukara I k’put. Zingjini I bike tamet per çdo ditë ketij insanity e shkon me nejt tee fukaraja e I thos se jam njeri I madh I m’rrim e baj gjithçka qe due.Fukaraja u gëzue e I tha:
-A munesh me jam marr mallin ketij kojshis e me ba fukara si unë?!
Tash edhe naletit i erdh zor shka menoj ky per kojshin e vet e I tha:
-Valla koka ka mir ti me ka n’ vend t’imin.


3.
E kishin pas vet dreqin se qysh po e kalon me njerz:
Me këta qe po fallen mire se i kam per veti e me ata që her fallen e here nuk fallen ma keq se nuk e di kah po shkojnë
 

sheki

Anëtar i ri
THA DREQI NUK E DUA

Një I pahajr prejke dru ne mal me sopatë mbrapsht. Shkon një melaqe e sheh. Por atypari kalon një djall dhe I thot melaqes:
-Mos e prek, ky njeri ashtë I jemi. po e percjellim detii ne shtepi ta shohim shka po punon dhe sip o sillet, thot melaqja.Kur shkon ne ship gruja ja shtron sofren , ai ulet pa i la duart. Ulet ne krah dhe fillon me hanger buk kur ngihet i leshon edhe dy-tri pordhë te medha, Melaqja kur ia sheh sjelljet thot se ky njeri nuk koka i jemi.
- valla as i jemi nuk ashtë, thot dreqi
 
Redaktimi i fundit:

sheki

Anëtar i ri
Ni Pashë kur erdh n’Shkoder si pasha i thirri t’part e venit me u njoft me tad he u tha:”Pa Kamer Kuken mos me ardh.
Ne pritje dual pashai vet.Kur u pjek me Kamer Kuken e p’veti:
Shka ashtë pine e mire dhe shka ashtë pine e keqe zotri Kamer Kuka?
Ai iu pergjigj:
Keq ashtë me prit mikun keq,Mire ashtë me prit mikun mire.
Pashai per ta sprovuar ia dha in pare tesha.Kamer Kuka nuk ia murr.
Unë vet I pesumbdhjeti jam pasha.
Pashai e kuptoi menqurin e tij dhe jam bani gati e jam dha
Pesumbdhjet pal tesha
 

sheki

Anëtar i ri
DY VëLLëZëR LIVROJNë N’ARë


Lavrojnë dy vëllezër new arë me dy pen kije, me plugë.Njani e kish pas emnin Duell.Dulla ham lavrojke me shpejt edhe më mire.Mirëpo nganjëher duka I vike rendi me mbet mbrapa vëllaut.
Një brazed vëllau po e sheh Duellen që nuk po livron, pop e qon pllugun that.Inatoset e po e qet new kengë:

Hajt Duell he Dullec
Po lavron
Her ma mire e here ma keq.
 

sheki

Anëtar i ri
Njani cqitke far gruni një arë ner shtepi.Po e vet gruan e vet qysh po tee doket : a po e qes shpesh a rrall!

- Valla bre njeri gjithkah po e qet mire veq ner kam po e lan pak rrall.
 

sheki

Anëtar i ri
11.FJALE E URTE POPULLORE


1. Mu lag në rrugë teresh n’shpi
mu lag n’shpi nuk ki ku teresh

2. Populli asht barut,dija asht gacë


4. I yti edhe n’traft nuk t’përplas,

5, Nji bylyk dhen pin uj n’i korit
e dy qen coptohen nder veti.

6 Pa u lkun mallet nuk kahen hallet.

7.. Deti me shkop nuk turbullohet.

8. Pë menemadhin as oxhaku e as
arallaku.

9. Lavdi mas lufte e fjala mas kuvendit
s’kan as in vlerë

10. Fara e lig ta le hamarin thatë.

11. S’ka ma zor se me ka djalë I
babes se mire.
 

sheki

Anëtar i ri
Titulli: Nga mendesia shqipetare neper breza

DJEMTث MARTOJN BABثN


N’i burri bukur të shym n’noshë I des gruja.Djemt I kish pas tee martum.Pa deshirë tee babes e martojë edhe bajn bajagi darsum.. Si asht adet mas darke von me shti dhanrrin bajnë e qojnë dhander edhe baben sipas adetit.
Plaku e ki pas pi duhanin n’llullë.Masi hyn dhaner e I flasin do rene me nusen, ulet ne in kanape e nis me mush in llullë duhan. E mush llullën e pin, pushon pak e mush edhe in here, pushon pak e mush llullën per heren e tretë dhe jasht fillon me u zdrit, kurse nusja rrike n’ kamë. Si asht adet rejat tue dit se vjehrrin e kan
7 shti dhanerr, por edhe bijat e ships jam vokin in kusi ujë dhe ia avitin tee dera , trokasin e del nusja.
Merre I thon se asht adet e duhet me u la. Pse u thot nusja, vallahi veq ne laft llullë se sen ba s’kemi.


Tregoi: N.Shala
Shenoi:N.Prokshi.

13. TY TE DHEMB ME VONث

In darsum kenojshin drenoci. Pleq e tee ri I banin syt kater me I ngue. New mesin e tee rive ni paradite ish hi edhe ni çikë me flok tee shkurta e po i ngon kangataret. Salihi e Ferizi tue kendue me bisht tee sharkes e rekun pak ne kok.

Salihu siq e kishte zakon tee bente humor, i thot , a tee dhimti se me doket tee vrava bre djal.
- jo nuk me dhimti, por unë nuk jam djal po çikë.
- Mire, mire , ty tee dhemb ma vonë


Tregoj: A.Gashi
Shenoi: N.Prokshi
 

sheki

Anëtar i ri
Titulli: Nga mendesia shqipetare neper breza

e kishi pas vet nastradin hoxhen kur eshte mashkulli vejan edhe kur eshte i martuar .
nastradini pergjigjet.
kur e pin duhanin.
e pse i thon,
me ju tregu shkon gat po ma mir po e la shkurt qe mem besu
shkon nje vjet nuk flen me gru.
 
Top