​​Ngordh breshka e rrallë, nuk do ta besoni moshën e saj

Hera

Banned
Ngordh breshka e rrallë, nuk do ta besoni moshën e saj


[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"https:\/\/lajmifundit.al\/wp-content\/uploads\/2019\/04\/106453031_turtle3-401x225.jpg"}[/IMG2]Studiuesit thonë se është një ndër breshkat më të rralla.

Breshka ka ngordhur në moshën 90-vjeçare. Ngjarja është regjistruar në Kinë.
[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"http:\/\/beacon-eu2.rubiconproject.com\/beacon\/d\/1c1a8284-7b18-4b4b-b4a6-1f0c218e06a4?oo=0&accountId=12398&siteId=125006&zoneId=591334&sizeId=15&e=6A1E40E384DA563B127AC90C4FAF1B6263D7C27A6C697EF1B58F186B9E9C085769A14FE9A3DADEB2390AD5405F865FEF7AEEAFCFA5EC2D713A12FADF8C284EF88E693CCF960D1F00230D930A92E036018ECF97F37F89DF5C626E3338908C05226AE1C6794145E3DB5D4A9E58A482FC685A7A9D94A46372BA7CE3B70C27122C4B6B80CFDF57A7D9C406ED968E868084358040AB5F8E77895A9CC2443433CAB47C216590BFB8E2E9289F30A3386145E814D47822BF8000D07F46C6F876F24729FB"}[/IMG2]E njohur si “Rafetus swinhoei”, breshka femër ngordhi në kopshtin zoologjik në Suzhou në jug të Kinës.

Ekspertët u përpoqën të pllenojnë artificialisht krijesën, e cila ishte mbi 90 vjeç, pak orë para se të vdiste.

Ata thanë se nuk kishte komplikime gjatë operacionit, por u përkeqësua të nesërmen. Ende po hetohet për shkakun e ngordhjes së breshkës.

Speciet janë të rrezikuara në mënyrë kritike për shkak të gjuetisë, mbipopullimit dhe shkatërrimit të habitatit të tij.

Një breshkë mashkull vazhdon të jetojë në kopshtin zoologjik në Kinë, ndërsa dy të tjera jetojnë në Vietnam.
 

Drejtori

Karikaturistikarikaturonnjekarikaturkarakteristike
Na thoni se ku prisni per ngushellim se humbje te rende paski . :D
 
Top