Nje art i vecante.

Një foto e rrallë që vjen nga Lufta e Parë Botërore: 650 ushtarë të rreshtuar në formën e një koke kali në shenjë nderimi për kuajt e vrarë gjatë kesaj lufte.

Secili nga këta ushtarë që duken në foto humbi kalin e tij në Luften e parë Botërore, ku u vranë tetë milionë kuaj.

Ndërsa në Luftën e dytë botërore nga një milion kuaj që lanë Anglinë për në frontin e Perëndimit, vetëm gjashtëdhjetë mijë u kthyen.

Kjo foto konsiderohet edhe si art konceptual dhe është përfshirë në katalogjet e artit modern.
_Gjyzel Hasani
FB_IMG_1577170406373.jpg
 
Top