Një shkollë në Spanjë i mëson djemtë si të hekurosin, lajnë dhe të bëjnë punët e shtëpisë

1653575114849.png
Hekurosja, qepja dhe gatimi janë detyra bazë që shumica e njerëzve mësojnë në shtëpi. Por është krejtësisht ndryshe kur një shkollë e ofron si lëndë shtesë.

Cilat do të ishin përfitimet e kësaj detyre shtëpie?

Hekurosja, qepja dhe gatimi janë detyra bazë që shumica e njerëzve mësojnë në shtëpi. Por është krejtësisht ndryshe kur një shkollë e ofron si lëndë shtesë.

Detyrë shtëpie pa dallim gjinie

1653575153031.png

Një shkollë në Spanjë i mëson djemtë si të hekurosin, lajnë dhe të bëjnë punët e shtëpisë​53fc206cb087ce7e254e9d128577403c-640x427-1-600x360.jpg

Hekurosja, qepja dhe gatimi janë detyra bazë që shumica e njerëzve mësojnë në shtëpi. Por është krejtësisht ndryshe kur një shkollë e ofron si lëndë shtesë.

Cilat do të ishin përfitimet e kësaj detyre shtëpie?


Hekurosja, qepja dhe gatimi janë detyra bazë që shumica e njerëzve mësojnë në shtëpi. Por është krejtësisht ndryshe kur një shkollë e ofron si lëndë shtesë.

Detyrë shtëpie pa dallim gjinie


396deeb52594504f68b69e50b05d2edc-640x426-1.jpg

Në vitin 2018, shkolla, e vendosur në qytetin e Vigos, njoftoi se do të përfshijë mes temave të tjera mësime në ekonominë shtëpiake. Gjatë këtyre orëve, djemtë e shkollës mësohen të bëjnë punët e shtëpisë si hekurosje, qepje, gatim dhe aktivitete të tjera manuale si zdrukthëtari, muraturë, hidraulik dhe aftësi elektrike. Mësuesit dhe prindërit punojnë së bashku për të udhëhequr nxënësit.

Mësuesit dhe prindërit punojnë së bashku për të udhëhequr nxënësit


1653575226691.png
Shtëpia është një rast me 2 persona
1653575250869.png

Pasioni për arritjen e barazisë gjinore

1653575281797.png
Thyerja e stereotipeve
1653575306912.png


Një mësim që nuk do ta harroni kurrë
1653575331615.png

abcnews.al
 
Shiko un nuk them që meshkujt ti bëjnë të gjitha punët e shtëpisë,por një ndihmë të vogël të na e japin:):)
Gjithsesi nuk të bjen burrnia se vendos lavatriçen në punë apo se shtrove bukën në tavolinë.
 
Shume gje e mire!
Te dish te kujdesesh veveten dhe punet e nje perditshmerie ne shpi, eshte domosdoshmeri per te jetuar sic duhet.
 
Eshte interesant psh me nenat tona..kur ngrihen te bejn diqka ne kuzhin meshkujt thon..ku din meshkujt pun te femrav more☹️E kuzhinjeret me te famshem jan meshkujt.
 
Ne te kaluaren i mesonim edhe ne ne shkolle keto gjera, ketu ne Shqiperi, jo se thone qe s`ka patur barazi ne ate kohe prandaj!!!
 
Ky ishte ne sistem te shkolles ne ate kohe ne nje lende qe quhej "Ekonomi Shtepijake'', c`na cuditet me Spanjen, meshkujt e asaj kohe ku t`i gjenit ju femrat e sotme, ai sistem kishte c`kishte po barazine e kishte.
 
Ky ishte ne sistem te shkolles ne ate kohe ne nje lende qe quhej "Ekonomi Shtepijake'', c`na cuditet me Spanjen, meshkujt e asaj kohe ku t`i gjenit ju femrat e sotme, ai sistem kishte c`kishte po barazine e kishte.
Nese e ke fjalen qe te drejtat e femres shkeleshin ashtu sic shkeleshin te mashkullit atehere ke te drejte...ai sistem ka pasur barazi.

Ai sistem shkelte te drejtat e individit pa pasur parasysh nese ishe mashkull apo femer!
 
Aresyetimi duhet ndare qe te kuptohet ideja, mos u merr me sistemin por me idene e shkolles, une po te them se keto gjera beheshin ne Shqiperi ne shkollat deri ne moshen 15 vjec. Meshkujt mesoheshin edhe te qepnin bile, ..., sot habiten me nje shkolle ne Spanje, e them me bindje se pabarazia filloi pas 91.
 
Top