Njerëzit ëndërrojnë, po qentë? Kë ëndërrojnë?

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Njerëzit ëndërrojnë, po qentë? Kë ëndërrojnë?
qen-e1605531444108-780x439.jpg


Kompozitori Richard Wagner veprën e njohur “Tristani dhe Izolda” e ka kompozuar i inspiruar me ëndrrën e vet, ndërsa Albert Einstein teorinë e relativitetit e ka zbuluar derisa ka qenë duke dremitur.

Piktori Salvador Dali në dorë ka mbajtur një objekt metali i cili do t’i binte nga dora sapo të binte në gjumin e thellë, gjë që e ka zgjuar. Ka mbajtur në mend pamjet të cilat i ka ëndërruar, pastaj i ka pikturuar. Këto nuk janë të vetmet gjëra interesante që kanë të bëjmë me ëndrrat.
A e keni ditur që qeni ëndërron sa edhe njeriu? Ekspertët konstatojnë që ëndrrat më të shpeshta të qenve janë – pamjet e kockave të cilat gjatë ditës i kanë groposur, si edhe femra apo mashkulli të cilët i kanë parë dhe kanë lozur me ta.

Kur vëreni që kanakari juaj merr frymë në mënyrë jo të rregullt dhe i dridh këmbët derisa është në gjumë, duhet ta dini që po ëndërron diçka.

Hulumtuesi Eugen Tarnov ka konstatuar që ëndrrat janë të rëndësishme për funksionim të drejtë dhe organizim të kujtesës afatgjatë, ndërsa profesori Joe Griffin thotë që zbulojnë atë që pret njeriu në mënyrë intiutive, e dëshiron apo atë nga e cila frikësohet.

“Nëse personin e zgjon diçka nga gjumi i thellë, ai gjithmonë do të provojë që të kthehet në atë ëndërr, për të parë se çfarë do të ndodhë pastaj”, thotë Griffin.
g.telegraf
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Qeni sheh anderr njerin tu e njek
 
Top