Njihuni me ‘dhomen e të qarit’ në Madrid, ja për çfarë shërben

1634627465592.png

Hyni dhe qani”, thuhet në një shenjë. “Edhe unë kam ankth,” shkëlqen një njoftim tjetër me ngjyrë rozë. Një cep ka telefona me emrat e psikologëve dhe njerëzve të tjerë që mund t’i telefononi kur ndiheni të mërzitur.

Kjo është “Dhoma e Qarjes”, ose “La Lloreria”, një vend ku mund të shprehni lirshëm pikëllimin tuaj.Sipas mediave të huaja, ajo është e vendosur në qendër të Madridit dhe bëhet fjalë për projektin që kërkon të eliminojë stigmat shoqërore të lidhura me shëndetin mendor, të qarat dhe kërkimin e ndihmës.


E Jon Nelssom, një student suedez me qendër në Madrid, thotë se ai mendon se është një ide e shkëlqyeshme për të vizualizuar çështjet e shëndetit mendor.


Siç vuri në dukje ai, emri ‘Dhoma e Qarjes’ është një ide brilante pasi, në Spanjë, ekziston një thënie që thotë “nëse doni të qani, shkoni në dhomën e të qarit”.

Prandaj, njerëzit janë stigmatizuar për të qarë si në shumë vende të tjera.

Ndërsa Martyna Dluzniewska, shefe e marketingut në chat-terapinë, shpjegoi se ideja e ‘La Lloreria’ erdhi nga fraza spanjolle që thuhet se njerëzit nuk duan të shqetësohen për problemet e njerëzve të tjerë.


Noa.al
 
Shiko fotografinë 1931205

Hyni dhe qani”, thuhet në një shenjë. “Edhe unë kam ankth,” shkëlqen një njoftim tjetër me ngjyrë rozë. Një cep ka telefona me emrat e psikologëve dhe njerëzve të tjerë që mund t’i telefononi kur ndiheni të mërzitur.

Kjo është “Dhoma e Qarjes”, ose “La Lloreria”, një vend ku mund të shprehni lirshëm pikëllimin tuaj.Sipas mediave të huaja, ajo është e vendosur në qendër të Madridit dhe bëhet fjalë për projektin që kërkon të eliminojë stigmat shoqërore të lidhura me shëndetin mendor, të qarat dhe kërkimin e ndihmës.


E Jon Nelssom, një student suedez me qendër në Madrid, thotë se ai mendon se është një ide e shkëlqyeshme për të vizualizuar çështjet e shëndetit mendor.


Siç vuri në dukje ai, emri ‘Dhoma e Qarjes’ është një ide brilante pasi, në Spanjë, ekziston një thënie që thotë “nëse doni të qani, shkoni në dhomën e të qarit”.

Prandaj, njerëzit janë stigmatizuar për të qarë si në shumë vende të tjera.

Ndërsa Martyna Dluzniewska, shefe e marketingut në chat-terapinë, shpjegoi se ideja e ‘La Lloreria’ erdhi nga fraza spanjolle që thuhet se njerëzit nuk duan të shqetësohen për problemet e njerëzve të tjerë.


Noa.al
Veje icik adresen se kam dyshime se lotet me kane braktis :D
 
Top