Nuk kanë fund telashet për Sep Blaterin, ish-presidenti i FIFA-s merr dënimin tjetër

Ish-presidenti i FIFA-s Sep Blater do të ketë sërish punë me drejtësinë.blater-platini.jpg

Pas hetimeve të kryera për shitjen e të drejtave televizive për transmetimin e Kupës së Botës 2014 dhe 2018, Blater akuzohet tashmë për keqmenaxhimin e një kredie. Sipas dokumenteve, FIFA ka dhënë një kredi me 0% interes dhe më pas e ka fshirë nga llogaria.

Për shkak të akuzave për korrupsion, u hetua gjithashtu edhe ish-Sekretari i Përgjithshëm i FIFA-s Zherom Vacke. Pasi janë shpallur fajtorë, Blater dhe Vacke janë dënuar me 7 e 8 muaj vite të tjera përjashtim nga bota e sportit. Dënimi i radhës është vendosur për shkelje të shumta të kodit të etikës së FIFA-s dhe hyn në fuqi sapo të përfundojë pezullimi aktual në muajin tetor.

PANORAMASPORT.AL
 
Top