Numri prim me i gjate perbehet nga 17 milione shifra

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Një numër prim i përbërë nga 17 milionë shifra: zbulimi matematikor ka ardhur pas një seri përpunimesh elektronike të Universitetit të Missouri, SHBA.1360318834-numrat.jpg

“Zbulimi” është bërë nga profesor Curtis Cooper në kuadër të projektit Great Internet Mersenne Prime Search (Gimps), i nisur 17 vjet më parë dhe i finalizuar me identifikimin, përmes një rrjeti kompjuterësh që përdor ende formulën e monarkut francez të shekullit XVII, Marin Marsenne. Numri është i përbërë nga 17 milionë shifra e për ta shkruar do të nevojitej një shirit letre 170 kilometra i gjatë./Shqiperia
 
Top