Objektet që prekin qiellin, njihuni me 10 godinat më të larta në botë (Fotot)

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Objektet që prekin qiellin, njihuni me 10 godinat më të larta në botë (Fotot)

Godinat e larta nisën të ndërtoheshin fillimisht më shumë se një shekull më parë. Në shumë qytete të botës, qiellgërvishtësit janë bërë simbol i jetës në metropol. Që prej fundit të viteve 1800, deri në shekullin XXI, godinat janë bërë gjithnjë e më të larta.

Por edhe pse rekordi për godinën më të lartë është thyer shpesh dhe do të vazhdojë të thyhet ndërsa ndërtohen gjithnjë e më tepër, në fotogalerinë e mësipërme mund të shihni 10 ndërtesat më të larta në botë që janë të përfunduara dhe në përdorim.
Taipei-101-508-metra-101-kate.jpg

Kulla-CITIC-Pekin-5277-metera-109-kate-1024x576.jpg

enter-Tianjin-Kin%C3%AB-530-metra-96-kate-1024x672.jpg

er-Guangzhou-Kin%C3%AB-530-metra-112-kate-1024x682.jpg

-Center-Nju-Jork-SHBA-5413-metra-104-kate-1024x681.jpg

-Center-Nju-Jork-SHBA-5413-metra-104-kate-1024x681.jpg

ower-Seul-Kore-e-Jugut-555-metra-123-kate-1024x682.jpg

IFC-Shenzen-Kin%C3%AB-5991-metra-115-kate-1024x682.jpg

ek%C3%AB-Arabi-Saudite-601-metra-120-kate-1024x681.jpg

wer-Shanghai-Kin%C3%AB-632-metra-126-kate-1024x682.jpg

atet-e-Bashkuara-Arabe-828-metra-163-kate-1024x683.jpg
g.shqip
 
Top