Pagë për gjyshet që kujdesen për nipërit! Turqia miraton ligjin

auto_6a00e54ef2e2998833014e603f5c1d970c-500wi1487167360.jpg

Duke qene se shumica e çifteve që kanë fëmijë punojnë, është shumë e vështirë të gjesh dikë për t’u kujdesur për fëmijët e vegjël për disa orë.

Nëse prindërit duan që të jenë në gjendje të dalin jashtë dhe të kalojnë një kohë së bashku, ata së pari duhet të punësojnë një dado. Dhe kjo nuk është e lehtë apo e lirë.

Më poshtë mund të gjeni zgjidhjen e shkëlqyer për zgjidhjen e këtij problemi. Jo para shumë kohe, legjislacioni turk kaloi një ligj që obligon shtetin t’i paguaj një pagë gjysheve të cilat kujdesen për nipërit e tyre gjatë fundjavës. Pilot programi i këtij ligji ka filluar zbatimin e saj gjatë muajit shkurt të viti 2017

Syri net
 
Top