Palazzo di Scanderbeg

Lauri

Anunnak
Palazzo di Scanderbeg, mbi te gjitha ka nje histori te shkelqyer.
Ky pallat eshte ndertuar ne 1465 nga Skenderbeu si banesa e tij romake si Princi i Shqiperise qe perballi invazionet turke drejte Europes. Per rreth ka ndertime te ndryshme te shekujve te me vonsheme, dy hapa nga Shatervani famoz Trevi. Pallati eshte rifreskuar disa here por pa ndryshuar strukturen dhe pa prishur portretin e Skenderbeut mbi deren e hyrjes se baneses.
Sot ky pallat eshte nje rezidence elegante per vizitatoret qe vijne ne Rrome. Tipike eshte pritja si nje vend i persosmerise, miresjellja & perpikmeria kombinohen me perzemersi.Thjeshte nje relax luksoz, per me teper Suite Scanderbeg, qe eshte family suite me 127mq.
By Lauri

sk1.jpgsk2.jpg
 

Lauri

Anunnak
Turp me e thene,por nuk e dija ekzistencen e saj.
E bukur, dhe me rendesi historike per sa i perket. :)
Nuk eshte turp te mos dishe kete. Turp eshte ta dishe dhe injorosh.
Shteti dhe diplomacia shqiptare duhet te ndrehyje, minimalisht te vendose nje pllake memoriali te shkruar mbi historine e Skenderbeut.
Nuk po them qe ta ktheje si prone shtetrore, pasuri e popullit shqiptar, qe nuk do ishte keq. Por nga qe Skenderbeu eshte i yni, at'here edhe pallati i tij eshte i joni.

Para se ta marrin greket. Pasi aty shkruhet Princi (mbreti)i Epirit.
Edhe kjo hedh poshte pretendimet greke mbi Epirin.

FB_IMG_1573399755998.jpg
 

Didi

C'est la vie.
Rome pse Rrome?!

Kam kaluar perball dhe kam pare nje video te bere nga Arber x (qe ka nje faqe ku tregon cdo lloj gjeje ne lidhje me Shqiperine).

Ps. @Lauri, non va bene tema tek ky nenforum. ;)
 

Lauri

Anunnak
Rome pse Rrome?!

Kam kaluar perball dhe kam pare nje video te bere nga Arber x (qe ka nje faqe ku tregon cdo lloj gjeje ne lidhje me Shqiperine).

Ps. @Lauri, non va bene tema tek ky nenforum. ;)
Arber jeton ne Firenze, e kam mik edhe ne fb. Ai eshte atdhetar i vertete. punon shume per te nxjerr ne drite historine tone.
Errori meccanici Didi, ormai sono frequenti, non ci faccio più caso ?
PS. Mund ta spostosh temen ku te duket e arsyeshme. Flm.
 
Top