Palestina hyn në 'pikë kthese historike të okb-së

ReNdEx

Interist Forever
V.I.P
NEWS_68363.jpg

"Asambleja e Përgjithshme thotë se po të" input si shtet vëzhgues: 138 për dhe kundër 9. Gjithashtu "vota po Italia, acarim të Izraelit. Përdorni "Vendimit të kundërt."

Palestina është tani një shtet vëzhgues i Kombeve të Bashkuara. "Asambleja e Përgjithshme e OKB-së votoi 'në rezolutën për njohjen e Palestinës si anëtare vëzhguese të shtetit. A Po Votimi ishte 138 vendet e 193. Nëntë shtete kundër, abstenime 41.

Për Shtetet e Bashkuara ajo është "një rezolutë kundërproduktive" për arritjen e qëllimit "të" dy shteteve për dy popuj ". Ai tha se "ambasadori në SHBA 'OKB, Susan Rice, motivon Shtetet e Bashkuara të asnjë rezolute njeh Palestinën si një vëzhgues shtetëror të Kombeve të Bashkuara.
"Palestina është" Asambleja e Përgjithshme sot, sepse ai beson në paqe dhe popullin e saj e ka një nevojë të dëshpëruar. Na jep çertifikatën e lindjes, "tha Abu Mazen i bindur për" ri-nisur procesin e paqes ", edhe pse me aksione mbjellë fort. "Dhe" arriti - tha lideri palestinez - koha për të thënë të mjaftueshme për të "okupimit dhe kolonëve, sepse në Jeruzalemin Lindor 's profesion kujton sistemin e' aparteidit dhe kundër ligjit ndërkombëtar." Ai përsëriti se palestinezët "nuk do të pranojë asgjë më pak e 'pavarësisë në territoret e pushtuara në Jeruzalemin Lindor 1967 me."

L 'Italia, disa orë para votimit, kishte tërhequr rezervat e saj dhe "ka vendosur të japë mbështetjen e saj për zgjidhjen e" si të komunikojë një shënim të Palazzo Chigi. 'Ambasadori izraelit në Itali shprehur "zhgënjimin e një shumë të madhe" në vendimin e qeverisë italiane. "Kur ju jeni shumë afër me dikë, kur ajo është konsideruar si një mik të madh, zhgënjimi është i fortë," shpjegoi ai 'Ambasadori s, Naor Gilon. Ndjenjat e kundërta të Ministrit të Jashtëm të 'ANP, Riad Maliki: "Ne jemi shumë të kënaqur me pozitën e' Italisë, thirrje Giulio Terzi ministrin të falënderoj qeverinë italiane", thotë Maliki. Ministri i jashtëm i qeverisë së 'ANP prandaj rithekson se takimi i fundit në Romë i Komitetit të Përbashkët Ministror të italo-palestinez "ishte një" mundësi për të shpjeguar arsyet që çuan të na për të shkuar në' OKB '...//apocalisselaica.net
 
Top